НОВИНИ

Без ток са някои населени места в Западна България

заради ниските температури пиково потребление ток почивните дни
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
13:13, 22.03.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Заради падналия тежък сняг без ток са редица населени места в западната част на страната. От електроразпределителното дружество ЧЕЗ посочват, че най-засегнати са районите на Кюстендил, Сливница, Своге, Враца, Мездра и Монтана.

Няма информация за трайно повредени електрически съоръжения, но работата на екипите се затруднява от непочистените пътища и това, че местата с прекъснато захранване в момента са недостъпни.

За по-бързото отстраняване на авариите се командироват хора и техника от други райони на страната.

Без ток са 11 села в община Враца. Частични прекъсвания има в населените места в община Криводол и в мездренското село Върбешница.

30 екипа на ЧЕЗ работят за отстраняване на авариите, но обилният снеговалеж и труднодостъпните места забавят работата им. Очаква се до края на деня да бъдат отстранени всички повреди.

Най-голямото врачанско село остана без ток

Една трета от домакинствата в кюстендилското село Коняво, едно от най-големите в района, са без ток от от 4.00 часа тази сутрин.

"Една трета от селото няма ток. Един трафопост е изключил, към 4.00 часа е изгаснал и за съжаление не дават информация кога ще бъде отстранена повредата", заяви кметът на селото Даниела Божилова.

Скъсани проводници по трасето оставиха без електрозахранване Ново село и няколко съседни махали и села край границата със Северна Македония.

"Работят екипите, ще го отстранят. В рамките на работния ден предполагам, че ще го пуснат", допълни експертът по управление при кризи при община Кюстендил Ивайло Чалъков.

Обилният снеговалеж е довел до прекъсване на електрозахранването в около 20 села в Трънско. Ток е нямало и в отделни части на Трън, съобщиха от общината. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на авариите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНБ: Иззетите пари в София не са реквизитни
БНБ: Иззетите пари в София не са реквизитни
Меси вече е рекордьор по участия за Барселона
Меси вече е рекордьор по участия за Барселона