НОВИНИ

Без зимни температури в първия ден на зимното часово време

bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 30.10.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове ще продължи да духа вятърът от изток-североизток, мъглите почти навсякъде ще се разсеят и в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Максималните температури ще останат без промяна, в сравнение с вчера, между 12° и 17°.

Тази нощ ще преминем към зимното часове време, но максималните температури, които ни очакват утре са твърде далече от зимните, в по-голямата част от страната няма да са по-различни от днешните.

В по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но ще има повече райони с трайни мъгли и ниска слоеста облачност, а на отделни места, главно в Източна България, ще превали и слаб дъжд.

За тези, които ще стават рано, минималните температури за пореден ден ще бъдат в широки граници – от минус 1° до плюс 12°.

Много добри условия и за туризъм, и за разходка в планините и в неделния ден. Ще бъде слънчево, със слаб югоизточен вятър.

В Европа се очакват проливни валежи за пореден ден и утре в южните райони на Апенините, както и на островите Сицилия, Корсика и Сардиния. Причината е средиземноморски циклон. Той ще се премества на югоизток и няма да засегне Балканите. В по-голямата част от полуострова ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли.

У нас през новата седмица ще има повече облаци, а във вторник и валежи, по-значителни в Западна България, но температурите в средата на седмицата съществено ще се повишат – и минималните, и максималните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две лондонски дербита в 1/4-финалите на Купата на лигата
Две лондонски дербита в 1/4-финалите на Купата на лигата
Съчетанията на Боряна Калейн от многобоя в Япония (ВИДЕО)
Съчетанията на Боряна Калейн от многобоя в Япония (ВИДЕО)