НОВИНИ

Безоблачно и почти тихо време до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 01.04.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Преди чувствителното застудяване и валежите, които ни очакват в близките дни, днес в цялата страната ще се задържи предимно слънчево и все още сравнително топло с максимални температури между 12° и 17°, малко по-ниски на морския бряг - от 9° до 12°. Ще духа до умерен североизточен вятър.

До вечерта вятърът навсякъде ще стихне и през нощта в по-голямата част от страната ще бъде безоблачно и почти тихо. Минималните температури утре в повечето райони ще са между 2° и 7°, в София около 4°, а максималните съществено ще се повишат и ще са между 18° и 23°.

До обяд ще бъде и предимно слънчево, но през втората половина на деня облачността ще се увеличава, първо в западната половина от страната, а вечерта и в североизточните райони. На места ще превали дъжд, в някои райони и ще прегърми, а вятърът от северозапад ще се усили.

И в планините сутринта ще бъде слънчево, а след обяд - с купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над 1700 метра от сняг. На отделни места, в масивите от Западна България, и ще прегърми. Ще бъде много ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър.

Максималните температури в курортите около 2° на Алеко, 6° в Боровец, 7° в Пампорово, както и в ски зона Шилигарника над Банско. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава повишена.

След временно намаление на облачността, в събота отново ще има валежи и гръмотевици, като в югозападните райони има повишена вероятност за значителни количества. Температурите ще се понижат, но по-съществено застудяване се очаква в неделя, когато валежите от дъжд на места във високите полета на Западна България ще се примесват със сняг.

През нощта срещу понеделник не е изключено сняг да превали и в Лудогорието. В началото на новата седмица ще има повече слънчеви часове, а температурите отново ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лука Дончич блести при победа на Далас
Лука Дончич блести при победа на Далас
Мария Сакари сложи край на надеждите на Осака за №1 в света
Мария Сакари сложи край на надеждите на Осака за №1 в света