НОВИНИ

Безпроблемна победа за Франция срещу Израел в Лигата на нациите

"Петлите" се справиха категорично със съперника си с 4:1 на стадион "Йожеф Бошик" в Унгария.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
23:45, 10.10.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Национален отбор на Франция по футбол
Снимка: БТА
Слушай новината

Франция записа втора победа в група А2 на Лигата на нациите. "Петлите" се справиха категорично с Израел с 4:1 на стадион "Йожеф Бошик" в Унгария. Разликата в класите бе непреодолима за селекцията на Ран Бен Симон, която няма спечелена точка от трите си мача. Световните вицешампиони пък се намират на втората позиция в групата с 6 точки (2 победи, 1 загуба).

Възпитаниците на Дидие Дешан откриха резултата след шокираща грешка на вратаря на символичните домакини Омри Глазер. Едуардо Камавинга стреля от дистанция, а капитанът на израелския тим изпусна топката и в известна степен я добута в своята мрежа.

В 24-ата минута Израел изравни резултата с първия си шут. Талантът на РБ Залцбург Оскар Глух намери с прекрасно подаване непокрития от френската защита Омри Ганделман, който матира Майк Менян с удар с глава.

Щастието на символичните домакини обаче изтрая само четири минути. Голмайсторът Камавинга подаде към Кристофер Нкунку, който се освободи от израелската защита и вкара топката в мрежата под плонжа на Глазер. Това бе и първи гол за играчът на Челси с екипа на "петлите".

След като доминираше владеенето на топката с цели 76% и неутрализира изцяло израелското нападение, Франция натисна в последните пет минути на двубоя и все пак стигна до трети гол, дело на резервата Матео Гендузи в 87-ата минута. Полузащитникът вкара от движение, след като бе намерен от Тео Ернандес.

Две минути по-късно, след контраатака, "петлите" сложиха точка на спора с четвърто попадение. Гендузи този път бе в роля на асистент за Брадли Баркола, който продължи с прекрасната си форма пред вратата от началото на сезона.

За Франция предстои ново гостуване от Лигата на нациите - срещу Белгия на 14 октомври. В същия ден Израел пътува до Италия да се изправи срещу лидера в група А2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принцесата на Уелс Кейт с първа публична проява след химиотерапията
Принцесата на Уелс Кейт с първа публична проява след химиотерапията