НОВИНИ

БФКС отличи най-добрите ездачи за 2023 година

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
14:24, 18.01.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
бфкс отличи добрите ездачи 2023 година
Слушай новината

Българската федерация по конен спорт отличи най-добрите ездачи за 2023 година. В дисциплината прескачане на препятствия най-много гласове в допитването до клубовете събра Ангел Няголов. Втори е Ивайло Бонев, третата позиция заслужи 16-годишната Елиза Чолакова, следвана от Антон Дацински и Росен Райчев.
В дисциплината обездка първи е Валентин Джавелков, втора е Дария Чолакова, трета - Мирела Райкова.

Във всестранната езда най-много гласове е получил ветеранът Петър Марчев, втора е класирана Анна Ангелова, третата позиция е за Елена Касакова.

В дисциплината издръжливост първенец по гласове е Мирослав Боршош, второто място е за Катина Лютова, третото за Мария Йорданова.
В отборното класиране най-много гласове са дадени за мъжкия тим по прескачане на препятствия, след него е този по издръжливост (мъже), третата позиция е за детския отбор по обездка.

Купата на Председателя на БФКС за 2023 г. беше спечелена от Клуб по конен спорт "Калоян 92" – Арбанаси.
По време на разширеното заседание на Българска федерация по конен спорт са били обсъдени предложенията за промяна в наредбата за организация и провеждане на състезания през настоящата година. На Общото събрание са утвърдени оценките за дейността на клубовете през изминалата 2023 г. Новият сезон за 2024 година на БФКС по традиция ще започне с празника на конете на Тодоровден ( 23 март ).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изслушаха кандидатите за конституционни съдии в НС
Изслушаха кандидатите за конституционни съдии в НС
Анна Блинкова спечели най-дългия тайбрек в женския тенис на турнир от Големия шлем и отстрани Елена Рибакина от Australian Open
Анна Блинкова спечели най-дългия тайбрек в женския тенис на турнир от Големия шлем и отстрани Елена Рибакина от Australian Open