НОВИНИ

Биатлонистът Благой Тодев с видео обръщение към Кирил Петков и Радостин Василев

благой тодев видео обръщение кирил петков радостин василев
bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 28.04.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският състезател по биатлон Благой Тодев отправи видео послание към премиера Кирил Петков, както и към спортния министър Радостин Василев.

Той заяви, че от три месеца не е получавал заплата. Неговите въпроси идват само ден, след като председателят на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска подаде оставка. Олимпийската шампионка изтъкна като причина здравословни проблеми.

„С този клип искам да се обърна към министър председателя на България Кирил Петков и министъра на спорта Радостин Василев. Искам да коментирам желанието на г-н Петков относно даряването на нашите заплати за закупуването на оръжие в подкрепа на Украйна. Журналисти ме определиха като най-успешния биатлонист за изминалия сезон и като такъв искам да обърна повече внимание към нашия спорт“, започна обръщението си Благой Тодев в социалната мрежа Фейсбук.

Биатлонистът изброи всички свои успехи от изминалата капания, но уточни, че за тях е получил „0 лева от държавата" и в продължение на 3 месеца е без заплата.

„Какви резултати трябва да направи най-успешният зимен спорт, за да получи финансиране? Аз не знам. Кажете вие“, заяви още Благой Тодев.

Наскоро европейският шампион по биатлон за младежи продаде медала си от шампионата на благотворителен търг, за да подпомогне медицинска сестра от Банско. В тази връзка той коментира: „А вие искате да купуваме оръжие за убиване на хора, нещо тук е много сбъркано.“

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При пълно спиране на газа – съкращават наполовина автобусите на градския транспорт в София
При пълно спиране на газа – съкращават наполовина автобусите на градския транспорт в София
Работодателски организации призоваха да се подновят доставките на газ
Работодателски организации призоваха да се подновят доставките на газ