НОВИНИ

Бил Гейтс и съпругата му се развеждат след 27 години брак

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
07:12, 04.05.2021 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
Още
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Едно от най-богатите семейства в света реши да сложи край на брака си. След 27 години заедно Бил и Мелинда Гейтс обявиха, че се разделят. Двамата не разкриха причината за разрива в отношенията им, но дадоха заявка, че ще продължат да работят заедно.

Запознават се през 87-ма година, когато тя е назначена на мениджърска позиция в неговата компания "Майкрософт". Тя го намира за прекалено методичен - дори когато става дума за любов.

Написал върху бяла дъска всички плюсове и минуси на това да се оженят. През 1994 г. решават да го направят и стават Бил и Мелинда Гейтс - едно от най-богатите и влиятелни семейства в света.

Имат три деца и още една голяма любов - основаната през 2000 година фондация "Гейтс", която приканва и други милиардери да даряват голяма част от богатството си за благотворителност. Новината за края на брака им дойде от съвместно изявление в Туитър.

"След много размисли и работа върху връзката ни, взехме решение да сложим край на брака си. През изминалите 27 години отгледахме 3 невероятни деца и създадохме фондация, която помага на хора по целия свят да водят здравословен и продуктивен начин на живот. Вярваме в тази мисия и ще продължим да работим заедно във фондацията. Просто не виждаме как можем да продължим да бъдем двойка на този етап от животите си", заявиха Бил и Мелинда Гейтс.

Дълго време 65-годишният Бил Гейтс беше най-богатият човек в света, но щедрите му дарения сведоха състоянието му до 124 милиарда долара, с което сега заема четвърто място в класацията на списание "Форбс". Все още не е известно каква част от тази сума ще остане при 56-годишната Мелинда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ватиканските музеи отвориха врати
Ватиканските музеи отвориха врати
САЩ увеличават броя на мигрантите, които ще приемат на годишна база
САЩ увеличават броя на мигрантите, които ще приемат на годишна база