НОВИНИ

Утре ще бъде по-хладно

bnt avatar logo
от БНТ
20:59, 03.05.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

След температури вчера около и над 30° на много места в страната днес в отделни райони се понижиха с повече от 10°. Причината - по-хладен въздух, който нахлува в страната с умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Най-силни са поривите в Северна България, където и захлаждането е по-съществено.

През нощта вятърът ще отслабне. Повече облаци ще има над югоизточната половина от страната и на отделни места там ще превали. Минималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в София около 10 градуса.

Утре ще духа слаб, вече източен вятър. Максималните температури ще бъдат по-ниски в сравнение с днес - между 20° и 25°, но захлаждането ще се усети най-чувствително на югоизток и по Черноморието.

Вятърът ще е откъм морето и температурите по крайбрежието ще бъдат между 14 и 17 градуса. Почти толкова е и температурата на морската вода. През деня ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и краткотрайни валежи над източните райони и Рило-Родопската област и на места там ще превали краткотраен дъжд. Не са изключени и гръмотевици.

В планините вятърът ще бъде слаб от север-североизток, през деня ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва. Температури в курортите - от 7 до 13 градуса.

В Южна Европа температурите бавно ще се понижават и ще бъдат нормални за началото на месец май, включително и на Балканите. Над по-голямата част от полуострова утре ще е предимно слънчево. Над Западна и Централна Европа времето ще е облачно и ветровито. На много места ще има валежи от дъжд, значителни в Нидерландия и Северна Германия.

У нас в сряда и четвъртък повече слънце ще има сутрин, а около и след обяд ще има райони с краткотрайни валежи. Дневните температури ще се повишават и в четвъртък в повечето райони отново ще са над 25°, в петък ще достигнат, в отделни райони и ще надхвърлят 30°.

В събота обаче предстои отново захлаждане. Ще има по-значителни увеличения на облачността, а на отделни места и валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 25 000 отново са новозаразените в Турция, вече са почти 5 милиона
Близо 25 000 отново са новозаразените в Турция, вече са почти 5 милиона
Виктория Томова в основната схема в Сен Мало
Виктория Томова в основната схема в Сен Мало