НОВИНИ

Слънчево време през деня, през нощта може да превали

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 03.05.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

И днес времето ще бъде слънчево. По-значителна облачност ще има над крайните североизточни райони и там, както и на отделни места в планините, е възможно слабо да превали.

С до умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от север-северозапад ще нахлува по-хладен въздух, който ще понижи температурите и максималните температури ще са между 22° и 27°, малко по-високи на места в Югоизточна България.

През нощта по-значителна облачност ще има над югоизточната част и в някои райони там ще превали. Над останалата част от страната ще бъде безоблачно, а вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са между 9° и 14°, в София около 10°.

Утре отново ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността над източните райони от страната и на места там ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, малко по-ниски по Черноморието - между 14 и 17 градуса, а в София около 22°.

В планините ще преобладава слънчево време. Повече облаци ще има само над Рило-Родопската област и на места там ще превали краткотраен дъжд. Възможни са и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток, през деня ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва. Температурите ще се понижат още, в сравнение с днес и максималните в курортите ще са между 7 и 13 градуса.

Студената въздушна маса от Великобритания и западна Европа, достигна вече Балканите е и причината за по-ниските температури на полуострова. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над Албания, Северна Македония и Северна Гърция. Валежи са малко вероятни.

На много места в Европа обаче ще има валежи от дъжд, по-значителни в Нидерландия и Северна Германия. Над Западна и Централна Европа времето ще е облачно и ветровито. Предимно слънчево ще е над Източна Австрия и Унгария, а също и на Пиренейския полуостров. Над Централното Средиземноморие облачността ще е значителна с превалявания от дъжд.

У нас в сряда и в четвъртък ще е слънчево, с повече облаци в следобедните часове и на места има вероятност краткотрайно да превали. Възможни са и гръмотевици. Ще започне затопляне и в петък дневните температури ще достигнат, а и ще надхвърлят 30°. През почивните дни температурите ще се понижат. Ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места са възможни слаби валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Натискът на третата вълна не отслабва, смята директорът на общинската болница в Пловдив
Натискът на третата вълна не отслабва, смята директорът на общинската болница в Пловдив
В село Струма се надхвърлят с яйца за здраве и берекет
В село Струма се надхвърлят с яйца за здраве и берекет