Слави Трифонов отговори: ЦИК вече няма да изпълнява поръчки на ГЕРБ

от БНТ
18:50, 03.05.2021
5213
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Боли ги ГЕРБ. Много ги боли. Две пресконференции днес. Сутринта – една на вожда на ГЕРБ, само за определени медии, а следобед втора – за всички медии. Защото болката е голяма. Малка болка – една пресконференция. Голяма болка – две пресконференции. Това коментира лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в профила си във Фейсбук.

"А болката е толкова голяма, защото вече няма да има онази ЦИК. Тяхната ЦИК. Овладяна Централна избирателна комисия, която изпълнява всяка тяхна политическа поръчка. Например, да ликвидират видеонаблюдението или пък да не санкционират бившия министър-председател Бойко Борисов, който непрекъснато използваше държавния ресурс, за да агитира за собствената си партия. Което е абсолютно нарушение на закона - видно за всички, но не и за тяхната ЦИК", допълни Трифонов.

Тома Биков: Този Изборен кодекс е срамен и брутален

По думите му желанието на ГЕРБ е да изкарат Изборния закон като нещо, което не е добро.

"Само че не е така – всички българи в България и по света ще могат да гласуват свободно, глупавите ограничения за българите в чужбина вече няма да ги има", отбеляза Трифонов.

Според него ще има и видеонаблюдение, за да може всеки да вижда какво се случва.

Борисов: Месеци наред ще продължи служебното правителство

"И разбира се, причината за днешната болка на ГЕРБ – ЦИК ще е друга. Друга ще е – да. За да има правила и свободно изразяване, казвам всичко това в световния ден на свободата на словото. И тъй като свободата на словото в България е цъфнала, та е вързала, все пак ние сме на 112-о място, новият Изборен закон е едно добро начало. Както казва мъдрият български народ: "Никой не може да спре гората да се разлиства", заявява Слави Трифонов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
17 души загинаха, повече от 800 са ранени при сблъсъци в Колумбия
17 души загинаха, повече от 800 са ранени при сблъсъци в Колумбия
Труп с неустановена самоличност е забелязан по течението на река Марица край Пловдив
Труп с неустановена самоличност е забелязан по течението на река Марица край Пловдив