НОВИНИ

Битките към Световното в Катар продължават и днес с нови 10 мача в зона "Европа"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:03, 30.03.2021
Чете се за: 01:05 мин.
Световен футбол
битките световното катар продължават мача зона европа
Снимка:

Квалификациите за Световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. продължават с пълна пара и днес!

В групи "А", "E", "G" и "H" на зона "Европа" предстоят да се изиграят нови 10 вълнуващи двубоя с участието на европейския шампион Португалия и сребърният медалист от Мондиал 2018 в Русия - Хърватия.

Програмата открива двубоят от група "А" между отборите на Азербайджан и Сърбия, които играят от 19:00 часа. Западните ни съседи делят лидерската позиция в групата с Португалия, като двата тима имат актив от 4 т. след две изиграни срещи. Подобно на "плавите", иберийците също гостуват днес, но на третия в класирането тим на Люксембург от 21:45 ч.

В група "Е" соченият за абсолютен фаворит тим на Белгия приема Беларус от 21:45 ч. в търсене на задължителни три точки, за да се оглави временното класиране. Другият сблъсък от групата противопоставя тимовете на Уелс и Чехия отново от 21:45 ч. Тимът на Райън Гигс загуби тежко гостуването си в Белгия с 3:1, докато чехите успяха да вземат точка при домакинството си на "червените дяволи" преди три дни.

Лидерът в група "G" Турция е домакин на Латвия, а вторият в класирането тим на Черна гора приема Норвегия. Разочароващият с представянето си тим на Нидерландия пък гостува на Гибралтар в търсене на убедителна победа за връщане на самочувствието. Всички срещи от групата са с начален час 21:45 ч.

В последната група "H" Русия приема Словакия на "Лужники" от 21:45 ч. в опит да затвърди лидерската си позиция. Вторият в класирането тим на Словения пък гостува в Кипър в 19:00 ч. в търсене на победна развръзка. Балканците започнаха перфектно квалификациите, след като сразиха Хърватия с 1:0 на старта, но в събота отстъпиха пред "Сборная" и ще се опитат да се върнат на победния път. В последната среща от групата сребърният медалист от Мондиал 2018 - Хърватия приема последният в класирането Малта също от 21:45 ч. на стадион "Максимир" в Загреб.

Квалификациите днес в зона "Европа":

От 19:00 часа:

Азербайджан - Сърбия

Кипър - Словения

От 21:45 часа:

Белгия - Беларус

Хърватия - Малта

Гибралтар - Нидерландия

Люксембург - Португалия

Черна гора - Норвегия

Словакия - Русия

Турция - Латвия

Уелс - Чехия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава разследването за причините за катастрофата с Петр Келнер
Продължава разследването за причините за катастрофата с Петр Келнер
ПРЯКО по БНТ 3: Англия - Полша, квалификация за Мондиал 2022 в Катар
ПРЯКО по БНТ 3: Англия - Полша, квалификация за Мондиал 2022 в Катар