НОВИНИ

Бившата заместник-председателка на ЕП Ева Кайли остава в ареста

бившата заместник председателка ева кайли остава ареста
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:45, 19.01.2023
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Ева Кайли, която беше отстранена от длъжността заместник-председателка на Европейския парламент на фона на разследване за корупция, в която е замесен Катар, ще остане в ареста, предаде Ройтерс, като се позова на белгийската федерална прокуратура.

"В заповедта си от тази сутрин досъдебното производство потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на Ева Кайли. Ако тя обжалва това решение в срок от 24 часа, ще може да се яви пред наказателен състав на апелативния съд в Брюксел в рамките на 15 дни", се казва в изявлението.

Гръцката евродепутатка Ева Кайли беше обвинена в приемане на подкупи от Катар в един от най-големите корупционни скандали в Брюксел. Кайли отрече да е извършила каквото и да е нарушение и заяви по-рано чрез адвоката си, че е невинна, припомня агенцията.

Коя е Ева Кайли - обвинената в корупция евродепутатка

Скандалът, който е най-големият, разтърсил политиката на Европейския Съюз от десетилетия, се базира на подозренията, че Катар и Мароко са подкупвали политици, парламентарни сътрудници и неправителствени организации, за да оказват влияние върху решенията на Европарламента.

Катар многократно заяви, че няма никакво участие в корупционния скандал в ЕС. Мароко се оплака от "съдебен тормоз" след като разследването за даване на подкупи започна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха геотермалните басейни в Рейкявик заради студа (СНИМКИ)
Затвориха геотермалните басейни в Рейкявик заради студа (СНИМКИ)
Рим се прости с актрисата Джина Лолобриджида (СНИМКИ)
Рим се прости с актрисата Джина Лолобриджида (СНИМКИ)