НОВИНИ

Близки на млад мъж от Видин искат справедлив процес срещу убиеца му

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 14.10.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Близки на млад мъж, убит в заведение във Видин, излязоха пред съда с искане за справедлив процес. За днес в Окръжния съд в града е насрочено заседание по делото. Обвиняемият за престъплението е под домашен арест.

На 19 януари 31-годишният годишният Теодор Вълчев е прострелян с преправен газов пистолет в нощен клуб във Видин. Почива на път за болницата.

Иван Вълчев, баща на Теодор: Искаме това нещо да не се случва повече в нашия град. Да не страдат други родители, почернени от този тежък инцидент.

Обвиняем, че умишлено е причинил смъртта му, е 48-годишният Александър Стоянов. Близки на Теодор настояват за обвинение по друг текст от Наказателния кодекс, който е за деяние с висока обществена опасност.

Иван Вълчев, баща на Теодор: Обвинението по член 115 от Наказателния кодекс гласи затвор от 10 до 20 години. Нас това нещо не ни устройва. Това е много малка присъда- съкратено съдебно производство, една трета от него се сваля от присъдата. Ще остане да лежи десет години.

Притесненията на близките на Теодор са, че мярката за неотклонение на обвиняемия е променена от задържане под стража на домашен арест. Така според тях може да повлияе на свидетели да променят показанията си.

Заради наложените в съда противоепидемични мерки делото във Видин се гледа при закрити врата.

Автор: Анжела Каменова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев (Пловдив) събра 1/5 от нужните средства за спасяването на клуба
Ботев (Пловдив) събра 1/5 от нужните средства за спасяването на клуба
Халф на Лудогорец е с COVID-19
Халф на Лудогорец е с COVID-19