НОВИНИ

Вътрешният министър на изслушване в НС заради сгрешения адрес при акцията на ГДБОП

Александър Марков
от Александър Марков
12:18, 14.10.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС

Вътрешният министър Христо Терзийски беше изслушан в парламента заради акцията на ГДБОП, при която въоръжени и маскирани униформени нахълтаха на грешен адрес в София.

Изслушването беше по настояване на БСП. Опозицията отправи и въпрос към Терзийски дали е имало и други подобни случаи и ако да – дали са били прикривани.

ГДБОП обърка адрес: Говори семейството, атакувано по грешка при акция

Христо Терзийски, министър на вътрешните работи: Служителите на екип номер 9 са разбрали точния адрес сутринта при инструктаж, поради което са въвели данните в навигационната система на служебен автомобил. При пристигане на място са обезпечили периметъра. По данни на екипа са въведени коректни данни, в последствие обаче е установено, че вместо в блок 7 екипът пристигнал на адрес в блок 4 в "Левски Г", което е установено в последствие. Със заповед на директора на ГДБОП е разпоредена дисциплинарна проверка за установяване на всички обстоятелства и данни.

Иван Иванов, "БСП за България": Ние не чакахме да чуем криминалната сводка, очевидно е разбита ОПГ, въпросът беше да чуем тук това ли е вече новият стил на работа на МВР - да работят с повредени джи пи еси, при положение, че има ясно разписани процедури при задържане на лица.

Емил Христов, ГЕРБ: Не бих си позволил да искам информация преди изобщо разследването да е завършило.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са предложенията на прокуратурата за промени в НПК
Какви са предложенията на прокуратурата за промени в НПК
Няма да се затягат мерките заради завишения брой на заразени с COVID-19
Няма да се затягат мерките заради завишения брой на заразени с COVID-19