НОВИНИ

Интензивните легла в болницата в Бургас вече са изчерпани

bnt avatar logo
от БНТ
11:36, 14.10.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Инфекциозното отделение в Бургас е препълнено с пациенти, заразени с коронавирус. Това заявиха от многопрофилната болница в града. Капацитетът на отделението вече е запълнен - всички легла са заети от пациенти в тежко състояние.

Големият брой на заразени с коронавирус затрудни бургаските болници. Капацитетът на Инфекциозното отделение от вчера е запълнен, тъй като в него се настаняват болни от целия регион.

Д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас: До тази сутрин са заети на 100%. Това са пациенти от умерено до средно тежко състояние. Там се лекуват да са до степен с кислородна маска.

От Здравната инспекция в града са предприели спешни мерки по разкриване на допълнителни 20 легла. Освен това две от отделенията на болницата в Бургас ще бъдат преструктурирани, за да лекуват COVID пациенти.

Д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас: Да бъдат освободени първо общоинфекциозните случаи. Тези, които подлежат на хоспитализация, възрастни пациенти ще бъдат пренасочвани за хоспитализация в Айтос. И на мястото на Кожно отделение, където също е преструктурирано, за лечение на инфекциозни случаи на деца.

От ръководството на най-голямото лечебното заведение в града се притесняват, че медицинските лица има опасност да напуснат.

Д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас: Дават много извънреден труд. Много над разрешение по Кодекса на труда 150 часа на година. Това естествено ще затрудни персонала, който и без това е на ръба на силите си, както физически, така и психически.

В цялата област Бургас има общо 146 легла, като най-много в момента са свободните в Карнобат.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив (Пловдив) стартира скоро продажбата на членски карти
Локомотив (Пловдив) стартира скоро продажбата на членски карти
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Италия - Нидерландия, двубой от "Лигата на Нациите"
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Италия - Нидерландия, двубой от "Лигата на Нациите"