НОВИНИ

Близо година жена от Бургас издирва майка си

bnt avatar logo
от БНТ
23:20, 10.08.2021
6477
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Млада жена от Бургас издирва безуспешно своята майка от близо една година. Припомняме, че брокерката на недвижими имоти Теодора Бахлова изчезна безследно на 29 октомври миналата година. Преди дни в града изчезна и млад мъж на име Юмер Мехмед. И двамата за последно са се видели с бизнесмен, който полицията вчера арестува.

Теодора Бахлова е имала бизнес с недвижими имоти в Лондон. Преди около година се прибира в Бургас и изчезва безследно. Дъщеря ѝ обаче продължава да я търси и до днес.

"Със сигурност не се е укрила или самоубила. Някой нещо ѝ е направил - дали я е убил, дали я е отвлякъл, не мога да гадая", разказа Християна Радоева.

Дъщеря ѝ твърди, че има връзка между случая с майка ѝ и този с изчезналия миналата седмица 28-годишен строител Юмер Мехмед от разбитата банда на Митьо Очите.

Юмер Мехчед е в неизвестност от 4 август тази година. За последно той е разговарял с известния бизнесмен на недвижими имоти Станимир Рагевски, който вчера бе арестуван от полицията в Бургас.

Според дъщерята на изчезналата Теодора именно този арест може да доведе до разплитането на мистерията около внезапното изчезване на майка ѝ и това на Юмер. Общото между двата случая е, че задържаният Станимир е техен приятел и бизнес партньор.

"Свързва ги фактът, че и двамата изчезват посред бял ден. И двамата последно са комуникирали със Станимир. Майка ми комуникира със Станимир, Юмер също комуникира последно с него. И майка ми е казала на нейна близка приятелка, че очаква нещо много важно да ѝ се случи, Юмер също го е казал, но в друг словоред. След това изчезват", обясни дъщерята на изчезналата.

От МВР заявиха за БНТ, че се проверяват всички версии, включително и дали има връзка между двата случая.

"По данни на полицията, когато майка ми е изчезнала, той също е бил за 24 часа арестуван. Все още няма образувано досъдебно производство. Явно полицията все още събира сведения за извършено престъпление, което за мен е ясно, че има престъпление. Не знам какво се случва вече 10 месеца", допълни Християна Радоева.

Прокуратурата в Бургас обаче е образувала производство за отвличане по случая с изчезването на Юмер.

Репортер: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец елиминира Олимпиакос и е на крачка от групите на ШЛ
Лудогорец елиминира Олимпиакос и е на крачка от групите на ШЛ
Пламен Николов обяви личните причини за оттеглянето си от кандидат-премиерския пост
Пламен Николов обяви личните причини за оттеглянето си от кандидат-премиерския пост