НОВИНИ

Златните Ивет Горанова и Стойка Кръстева стават почетни граждани на Плевен

bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 10.08.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

По шампионски посрещат тази вечер олимпийските ни медалистки Ивет Горанова и Стойка Кръстева в Плевен. Предстои и златните ни момичета да бъдат удостоени с най-високото звание на града "Почетен гражданин на Плевен".

Еуфорията от постиженията на нашите спортисти на Олимпиадата в Токио изобщо не е отминала. Златните Ивет и Стойка бяха посрещнати в Плевен на площад "Възраждане" с народни песни и ритми в изпълнение на Северняшкия оркестър. Да се докоснат до борбения им дух и талант дойдоха стотици плевенчани и гости на града.

Първи ги поздравиха най-младите спортисти на Плевен. Припомняме, че Ивет Горанова три пъти е била спортист №1 на този град. С пристигането си тук златните Ивет и Стойка не успяха да сдържат сълзите си от топлото посрещане и с гордост показваха своите медали - медали, извоювани с много упорит труд и лишения.

"Един олимпийски шампион мечтае да постигне всеки един връх в спорта и аз все още нямам европейска и световна титла. Това ще ми е новата цел, тези два върха да постигна и все още не съм мислила коя ще е другата ми още по-голяма цел от златния ми олимпийски медал", сподели Ивет Горанова.

"Радвам се, щастлива съм, че хората откликват на този труд и се гордеят, предполагам, щом са тук, че са българи", каза и Стойка Кръстева.

Стойка Кръстева първо пред БНТ след завръщането ѝ: Имало е моменти, в които ми е идвало да се откажа

В чест на олимпийските ни шампионки пищна заря озари небето над Плевен.

Репортер: Даниела Димитрова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Талибаните вече контролират 65% от територията на Афганистан
Талибаните вече контролират 65% от територията на Афганистан
Трифонов: Отиваме на нови избори, ИТН няма да внесе за гласуване проекта си за правителство (Обзор)
Трифонов: Отиваме на нови избори, ИТН няма да внесе за гласуване проекта си за правителство (Обзор)