НОВИНИ

Близо ли са политическите лидери до коалиционно споразумение?

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:53, 03.12.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев обяви, че в понеделник свиква консултациите за съставяне на правителство.

"Разговорите вървят много конструктивно - това, което се надяваме и вярваме, е, че ще стане, с бъдещите коалиционни партньори, да имаме парламент, който да продължи за четири години и едно правителство, което да продължи четири години. Надяваме се началото на другата седмица да подпишем коалиционното споразумение, това е най-оптимистичният срок - до края на другата седмица потенциално да предложим целия кабинет", заяви Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната".

"Видяхме се отново с колегата Петков и колегата Василев след обяд, разговаряхме по някои от спорните въпроси, имаме уговорка до неделя да изчистим всичко, в ход е подготовката на писмено коалиционно споразумение", допълни председателят на БСП Корнелия Нинова.

БНТ: Ясни ли са вашите министри?

Корнелия Нинова: "Още не, преди Национален съвет не".

"Тепърва трябва да продължават преговорите, след това нашите колективни органи трябва да се произнесат. Мисля, че трябва тези въпроси да ги адресирате към мандатоносителите, защото те държат инициативата, както следващите срещи и т.н. - от тях зависи, ние гледаме да сме полезни, това е което мога да кажа", добави Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България".

"Не мога да кажа колко скоро ще бъде подписването - зависи от продължаващите все още лидерски срещи. Смятам, че дадохме всичко, което имаме като експертиза от нашата парламентарна група. Смятам, че беше достатъчно ефективно", каза още Любомир Каримански от "Има такъв народ".

БНТ: Кога ще свикате консултации?

Румен Радев: "В понеделник", обяви държавният глава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръководството на Пирин освободи старши треньора на тима
Ръководството на Пирин освободи старши треньора на тима
Нищо не е невъзможно за мъжа, изкачил 14-те най-високи върха за 7 месеца
Нищо не е невъзможно за мъжа, изкачил 14-те най-високи върха за 7 месеца