НОВИНИ

Председателят на НС: Да наложим нов модел на правене на политика

bnt avatar logo
от БНТ
11:35, 03.12.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Нека работим затова в 47-ия български парламент, в рамките на един пълен 4-годишен мандат, да възстановим духа на взаимното разбирателство и да наложим нов модел на правене на политика. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на 47-ото Народно събрание Никола Минчев.

По думите му българският парламент не е просто място, където се творят законите, а върховната институция, която със своята дейност обезпечава функционирането на всички сфери от обществения живот.

Никола Минчев е председателят на 47-ото Народно събрание

"Парламентът отразява нагласите на обществото, с избора на цели 7 формации, които да бъдат парламентарно представени, избирателят ни даде ясен знак, че очаква от нас екипна работа, а не авторитарни решения. Като във всеки парламент и тук ще има различни виждания, но нека посрещаме различията с уважение, нека общата воля се роди в качествената дискусия в парламента", допълни Никола Минчев.

Той добави, че българският парламент трябва да бъде място за свободни и градивни дебати и дискусии, в които да се създават закони, които да ускорят развитието на страната ни и да я направят пълноценен член на Европейския съюз.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ – КОМЕНТАРИ НА ПОЛИТИЦИТЕ И НАЙ-ТОЧНИТЕ АНАЛИЗИ – ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви със загуба в груповата фаза, но продължават напред
Сестри Стоеви със загуба в груповата фаза, но продължават напред
Никола Минчев е избран за председател на 47-ото Народно събрание
Никола Минчев е избран за председател на 47-ото Народно събрание