НОВИНИ

Христо Иванов: Ще работим за отваряне на нова страница в историята на България

bnt avatar logo
от БНТ
10:28, 03.12.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

България има основания за надежда заради промените, които се случиха през последните месеци и възможностите, които се откриват пред нас, заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Намираме се в тежък период, но възстановяването по нови пътища и модели ни позволява да съкратим силно пътя, който ни отделя от развитите общества", изтъкна той.

Иванов подчерта, че "Демократична България" ще даде приноса си за съставянето и излъчването на правителство, но самият той няма да бъде министър в него.

В 47-ото Народно събрание "Демократична България" ще защитава основни принципи и приоритети, които да върнат надеждата за България, заяви съпредседателят на политическата формация.

Сред тях са съдебната реформа, въвеждането на електронно управление, поставянето на въпросите за опазването на българското природно наследство в центъра на политиката, проблемите на българите в чужбина, запазването на геополитическата ориентация на България към ЕС и НАТО, което включва пътят към еврозоната и реформата на целия сектор "Сигурност".

Приоритетни за "Демократична България" остават и овладяването на икономическите и медицински ефекти от пандемията, връщането на децата в класните стаи, намирането на решение по спорните въпроси с Република Северна Македония, така че тя да получи своето място в ЕС, инвестициите в модернизацията на българската наука, образование и култура.

Всяка власт трябва да има своите ограничения, изтъкна Христо Иванов. Затова формацията ще работи с всички сили за връщането на доверието в парламентарната република.

Той призова за фискален разум и сдържаност.

"Преди да поискаме от някоя обществена прослойка или индустрия, е хубаво да я чуем", каза Иванов.

Съпредседателят на "Демократична България" подчерта, че идеологията, която формацията няма да забрави, тръгва от отрицанието на тоталитарния режим.

"Няма как да вървим напред, ако не помним това, срещу което се борим", каза още той.

Цялото изявление от парламентарната трибуна на Христо Иванов вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ – КОМЕНТАРИ НА ПОЛИТИЦИТЕ И НАЙ-ТОЧНИТЕ АНАЛИЗИ – ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина в пожар в къща в Разлог
Мъж загина в пожар в къща в Разлог
Костадинов пред НС: Ние, възрожденците, сме тук, за да се опълчим
Костадинов пред НС: Ние, възрожденците, сме тук, за да се опълчим