Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Костадинов пред НС: Ние, възрожденците, сме тук, за да се опълчим

от БНТ
10:27, 03.12.2021
8799
Чете се за: 02:37 мин.
Политика
Слушай новината

"От днес започва да тече последният срок, в който България може да се оттласне от дъното и ние, които сме днес тук, сме длъжни пред своя народ да изправим на крака нашата държава, която винаги е оцелявала до сега. Въпреки че т.нар. политическа класа успя да я доведе до унизително положение, в което нашата родина, разпъната между великите сили, просто не може да си поеме дъх", започна речта си пред 47-ото НС лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Народът ни заслужава нови, решителни и откровени водачи и е крайно време българската политика да бъде управлявана от достойни мъже. България няма нужда от страхливи продажници, а от хора, които защитават националните интереси", заяви той.

"Много от вас, които стоят в тази зала, дължат столовете си на страх, който казва "не искам да загубя поминъка и бизнеса си". Голяма част са напълно лишени от срам и съвест, но не може вечно да се краде и лъже и да се минава между капките на историята. Притиснатият до стената има два избора - или да се примири, или да се опълчи - ние, възрожденците, сме тук, за да се опълчим", каза той.

Костадинов заяви, че ще се опълчат срещу принудителните маски, зеления сертификат и ваксинацията, срещу зелената сделка, няма да допуснат Истанбулската конвенция, ще работят за националния интерес в отношенията с Република Северна Македония, също за довършването на АЕЦ "Белене".

Костадинов каза, че няма да отстъпи в битката за националните интереси, защото иска децата и внуците му да се гордеят с него.

По думите му българите заслужават качествено образование, здравеопазване и качествени социални политики, както и достойно заплащане.

"Време е България да стане пак свободна и независима държава и пак да започнем да пишем историята си", заключи лидерът на "Възраждане".

Вижте цялата му реч пред НС във видеото

ВСИЧКО ЗА ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ – КОМЕНТАРИ НА ПОЛИТИЦИТЕ И НАЙ-ТОЧНИТЕ АНАЛИЗИ – ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Ще работим за отваряне на нова страница в историята на България
Христо Иванов: Ще работим за отваряне на нова страница в историята на България
Корнелия Нинова: Готови сме с програма за действие в първите 100 дни
Корнелия Нинова: Готови сме с програма за действие в първите 100 дни