НОВИНИ

Любомир Каримански: Нека предложим на обществото истинска и осезаема промяна

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
10:06, 03.12.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Точно в тази зала, наречена от Захари Стоянов "свещена", в която се гласуват законите с мисъл за бъдещето на нашето отечество, бих искал да покажем сговор, пристойно поведение и родолюбие, подобаващо на високия морал и почтеност на народния представител, заяви от парламентарната трибуна Любомир Каримански от "Има такъв народ".

"Нека впрегнем цялата си креативност и съзидателна мощ и предложим на обществото истинска и осезаема промяна, свързана с високи нравствени критерии и стандарти, независимо от политическата окраска", каза още той.

По думите му политическите сили трябва да намерят пътя едни към други и да се радват на различията си.

"Необходимостта от възраждане и обновление е повече от жадувана, в същото време е добре да сме наясно, че те могат да се случат, когато насърчаваме просветлението и знанието", каза той.

Подчерта, че през годините будителите ни са отредили достойно място на българската нация в световното образование и култура, а младите имат нужда от мотивация да се развиват у нас, а не в чужбина.

"Необходимо е да спрем се оправдаваме, да спрем да поставяме гордостта си пред напредъка. В този момент много хора очакват от нас обновление. Предприемачите имат нужда от предвидимост, сигурност и защита на креативните и иновативни идеи да правят бизнес у нас. Хората на образованието на науката да развиват знанието и да дадат полет на своите научни постижения. Изкуствата да нямат прегради за вдъхновение и осъществен талант", заяви Каримански.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ – КОМЕНТАРИ НА ПОЛИТИЦИТЕ И НАЙ-ТОЧНИТЕ АНАЛИЗИ – ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпределят към училищата нови 90 000 теста
Разпределят към училищата нови 90 000 теста
Обвиняват служител на Община Варна в корупция заради доставката на електробуси
Обвиняват служител на Община Варна в корупция заради доставката на електробуси