БНТ отваря "Порталът" във времето с нов български сериал

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:52, 11.11.2020 (обновена)
Чете се за: 01:12 мин.
Още

Новият сериал на БНТ "Порталът" е в разгара на снимачния процес. Ключови сцени бяха заснети в Софийския университет и клуб Яйцето.

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков, програмният директор Ивайло Огнянов и главният продуцент на "Екран" Миладин Гергов се срещнаха с част от екипа на новия филмов проект на БНТ.

"Порталът" ще ни разходи във времето със сериозно актьорско участие. Най-трудно обаче е правенето на кино по време на COVID пандемия. Над 180 души е екипът, близо 60 се събират на терен, като стриктно се следят мерките, правят тестове.

Преди дни снимат голямата Татяна Лолова - като буржоазна дама дисидент.

Матей Константинов - сценарист и продуцент: Ние сме малко амбициозни и подхождаме към лимитирания сериал, какъвто е жанрyt на това, което правим, с крачките на голямото кино. Няма никакви компромиси в начина, по който работим. Т.е. правим един 6-часов игрален филм.

Ивайло Огнянов - програмен директор на БНТ: Разбира се, той ще получи подобаващо място в неделя вечерта, където излъчваме български филми. Снимките вървят по план. Март, когато очакваме да бъде завършен, ще дадем най-доброто програмиране - от април, май. Той ще бъде в Дома на българското кино - именно БНТ.

Актьорският ансамбъл е съставен от популярни актьори и нови лица, които тепърва ще спечелят зрителите. В главните роли са Велислав Павлов, Александър Кънев, Стефания Кочева, Джулия Бочева. В други основни роли ще видим Стефка Янорова, Михаил Мутафов, Герасим Георгиев-Геро, Дарин Ангелов, Свежен Младенов, Мария Стефанова, Радена Вълканова, Мария Илиева. Специално участие имат актьорите Борис Луканов и Христо Мутафчиев.

Изпълнителен продуцент на "ПОРТАЛЪТ" е Мирамар филм – продуцентската компания, създала хитовите български ленти "Дзифт", "LOVE.NET" и "Вездесъщият". Сценарият е на Матей Константинов, Илиян Джевелеков и Нели Димитрова, а режисьор на всички шест серии е Илиян Джевелеков. Оператор е Мартин Балкански. Както във всички продукции на Мирамар филм, художник е Георги Димитров, в чиито ръце е пресъздаването на софийски екстериори и интериори от 70-те години.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Облаци и мъгли почти в цялата страна
Облаци и мъгли почти в цялата страна
"Св. Георги и змеят" е най-новият графити стенопис в София
"Св. Георги и змеят" е най-новият графити стенопис в София