НОВИНИ

До края на другата седмица ще има 10 изнесени кабинета в София

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:13, 11.11.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Три изнесени кабинета за диагностика работят от днес в софийски поликлиники. До края на седмицата се очаква да станат 7. Другата седмца ще заработят още три. В тях ще се приемат пациенти с грипоподобни симптоми. Столичният кмет вече провери организацията на работа в XI ДКЦ.

В COVID кабинетите в ДКЦ-тата ще се преглеждат пациенти, които са насочени от личните лекари. Целта е да се подпомогне работата на личните лекари и да не се смесват хората със съмнения за коронавирус с останалите пациенти. И още:

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Ще се намали натискът от пациенти към болниците и към отворените вече там фургони или кабинети за диагностициране. На второ място да помогнем на самите хора, да ги успокоим, да знаят, че могат да отидат, да се тестват, да ги види лекар, да направят своите изследвания.

До края на седмицата изнесени кабинети ще работят в общо 7 ДКЦ-та, а от другата седмица в още 3. Така заповедта на здравния министър ще е изпълнена и общо 10 от бившите поликлиники в София - сега Диагностично-консултативни центрове, ще се включват активно към борбата с коронавируса.

Тони Мерджанова, регистратура 11 ДКЦ: Днес минаха трима душа, за наша радост с отрицателни тестове. Утре очакваме всички желаещи да заповядат от 8.00 до 17.00 ч.

А ако човек без симптоми иска да си направи антигенен тест, ще трябва да си го заплати. Можете да си платите само за тест или пък за цял пакет от всички услуги - тест плюс преглед, кръвна картина и рентген.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Началникът на клиниката по трансплантации в Александровска болница подаде оставка
Началникът на клиниката по трансплантации в Александровска болница подаде оставка
В Гърция пускат пътуващи само по бизнес и здравословни причини
В Гърция пускат пътуващи само по бизнес и здравословни причини