НОВИНИ

БНТ получи специална награда от СБЖ заради репортажа "Чичо Цено"

Обществената телевизия получи общо 4 отличия на годишните награди на СБЖ

Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 18.11.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Съюзът на българските журналисти раздаде годишните си награди "Златно перо". Тази година Българската национална телевизия имаше честта да бъде домакин на събитието. Управителният съвет на Съюза на българските журналисти раздаде награди в 14 категории, а обществената телевизия получи призове в 4 от тях.

Тази година Съюзът на българските журналисти раздаде и специални награди. Татяна Йораднова и Тереза Кънчева бяха отличени за скандалните си разкрития по време на местните избори.

Татяна Йорданова: Наградата, която получихме, е дуетна, но всички ние знаем, че зад такъв материал стои хор от професионалисти.

Тереза Кънчева: Тази награда е едно признание за всички нас, освен за мен и за Татяна, и за целия екип, който работи по тази тема.

Победител в категория "Кореспондент на централна медия" е колегата Николай Райшинов от Пловдив. Призът беше връчен от миналогодишния носител на наградата: журналистът Мартин Георгиев.

"Тази награда е изключително важна и скъпа за мен, защото това е първата награда, която получавам не просто от някой гилдия, с която сме работили, а от нашата гилдия", каза Николай Райшинов.

А пък наградата за цялостно творчество "Йосиф Хербст" грабна Йордан Димитров за предаването "България от край до край".

"Това е огромна чест, защото наградата се дава от колеги журналисти и за мен е важно, че посланието на предаването стига до хората", сподели той.

Носител на "Златно перо" за операторска работа е колегата ни Емил Дюлгеров. Награди бяха раздадени още в категориите "Млад журналист", документалистика, печат и електронни медии.

Репортер: Ерика Шаумян

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яник Синер отново срази Медведев и ще спори за титлата на Финалите на АТР
Яник Синер отново срази Медведев и ще спори за титлата на Финалите на АТР
Вятърът събори част от изолация на блок в Пловдив
Вятърът събори част от изолация на блок в Пловдив