НОВИНИ

БНТ в изборния ден: Най-точните резултати и първите коментари

бнт изборния ден точните резултати първите коментари
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 25.10.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Общество
Слушай новината

На 27 октомври, неделя, Българската национална телевизия гарантира детайлно отразяване на изборите за народни представители. Екипите на Дирекция "Новини и актуални предавания" ще осъществяват специални студиа и преки предавания през целия ден, както и в изборната нощ от всички важни точки, за да бъдат зрителите, както винаги, информирани бързо и точно за първите резултати и реакциите в партийните щабове.

В 6:55 ч. по БНТ 1 Мая Костадинова ще постави началото на първата част от сутрешния блок "Избори 2024: Денят започва", а след 9:00 ч. Георги Любенов влиза в студиото, за да посрещне своите специални гости. Как протича изборният процес след отварянето на избирателните секции и къде гласуват политическите лидери.

Извънредните новинарски емисии "По света и у нас" – в 7:00 ч., 8:00 ч., 9:00 ч., 10:00 ч., 12:00 ч., 15:00 ч. и 18:00 ч. – с водещи Нора Арсова, Надя Обретенова, Филипа Огнянова и Костадин Филипов ще обобщават и показват всичко важно в хода на изборния ден.

От 15:20 ч. по БНТ 1 е предаването "Избори 2024: Големият избор" с Поли Златарева и Симеон Иванов, а от 17:00 ч. следва "Избори 2024: Твоят глас" с Добрина Чешмеджиева.

В 18:55 ч. започва "Избори 2024: Резултатът"Бойко Василев и Аделина Радева ще съобщят първите данни от екзитпол проучванията и паралелното преброяване на най-авторитетните социологически агенции "Галъп интернешънъл болкан" и "Алфа Рисърч".

В изборната вечер в ефира на Българската национална телевизия ще говорят социолози, политолози и експерти, които анализират политическите процеси задълбочено и компетентно. Репортерите на "По света и у нас" ще са навсякъде, за да уловят своевременно всичко, което се случва, след като стане ясен резултатът от изборите за народни представители.

От 20:00 ч. до 22:00 ч. на живо в новинарския сайт: BNTNEWS.BG и във Facebook страницата на "По света и у нас" гледайте продължението на "Избори 2024: Твоят глас" с Добрина Чешмеджиева – специален дигитален формат на БНТ, който ще ни покаже гледната точка за изборите на младите хора.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Динко Динев отпадна на четвъртфиналите на двойки на турнир в Армения
Динко Динев отпадна на четвъртфиналите на двойки на турнир в Армения
ЦСКА ще бъде без Густаво Бусато поне месец
ЦСКА ще бъде без Густаво Бусато поне месец