НОВИНИ

БНТ-Варна празнува 50-годишен юбилей

bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 08.09.2022 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Регионалният телевизионен център на БНТ във Варна навършва 50 години.

През изминалите десетилетия той защити своето достойно място като представител на обществената медия и спечели доверието на зрителите с десетките предавания, документални филми и новини.

Преди 50 години на 9 септември за първи път на малкия екран се появява стилизиран фар емблема с надпис “Телевизионно студио Варна”. Тогава е и първото включване от града в “По света и у нас”, осъществено с две черно-бели телевизионни камери. А през декември в национален ефир се излъчва и първото собствено публицистично предаване “Черноморски спектър”, превърнало се в емблема за центъра.

Оттогава творческите екипи работят за новинарските емисии, създават десетки документални филми. Излъчват се преки предавания и репортажи от всички значими събития в града и региона.

Една от най-обичаните и гледана от зрителите е регионалната програма “Море”. Преди 11 години на същата честота започва излъчване новият канал БНТ2. Сега той привлича публиката с регионалните предавания за образование, култура, туризъм, религия. Историята на БНТ-Варна продължават да пишат младите колеги.

"За мен БНТ е учител. Тук се научих да бъда по-отговорен и по-търпелив. Тук се научих да работя в екип", казва журналистът Петър Дойкински.

"Вярвам в любовта от пръв поглед. За мен телевизията е това. Една голяма любов, която не може да бъде заменена с нищо друго", каза журналистът Даниела Цекова.

Честит празник, колеги!

Вижте още в репортажа

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец представи тримата нови бразилци
Лудогорец представи тримата нови бразилци
Радев на срещата с "Лукойл" призова за мерки заради цените на горивата
Радев на срещата с "Лукойл" призова за мерки заради цените на горивата