НОВИНИ

Богдан Богданович не скри амбициите си за олимпийска титла със Сърбия от Париж 2024

богдан богданович скри амбициите олимпийска титла сърбия париж 2024
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:06, 02.01.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболистът Богдан Богданович вярва, че националният отбор на Сърбия разполага с необходимото, за да се бори през лятото за златния медал от Летните олимпийски игри в Париж 2024.

Припомняме ви, че преди няколко месеца "плавите" се разминаха със световната титла, губейки във финала на Мондиала от Германия със 77:83, но въпреки това Богданович е уверен, че той и неговите съотборници ще стигнат до върха по време на следващото голямо първенство.

"Трябва да успеем този път. Трудно е да загубиш във финала, но да се надяваме, че ще успеем на следващото голямо първенство през лятото. И знаете, животът продължава", коментира състезателят на Атланта Хоукс в НБА.

31-годишният гард сподели още, че би желал на Игрите в Париж 2024 да се конкурира с най-добрите състезатели от националния отбор на САЩ, който ще защитава титлите си от последните четири Олимпиади.

"Има още много време. Ще видим. Но бих искал да се конкурирам с тях. Определено би било едно от постиженията в кариерата ми", заяви Богданович, който изрази надежда, че голямата звезда на Сърбия Никола Йокич също ще бъде част от състава в Париж.

Запитан дали понастоящем се намира в най-добрата си форма пък, Богданович отговори: "Не знам дали в момента играя най-добрия баскетбол, на който съм способен. Може би все още има място за подобрение".

Любопитното е, че в своята кариера в националния отбор на Сърбия Богдан Богданович има завоювани единствено сребърни медали, като при мъжете той е бил част от селекцията на "плавите" при загубите във финалите на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, на световните първенства през 2014-а и 2023-а година, както и на Евробаскет 2017. Със селекцията на западните ни съседи до 19 г. Богданович има още едно сребро от световно първенство в Латвия през 2011-а година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени обучиха изкуствен интелект да разпознава ирония и сарказъм
Учени обучиха изкуствен интелект да разпознава ирония и сарказъм
Катастрофа между тир и автобус затвори пътя Русе - Бяла
Катастрофа между тир и автобус затвори пътя Русе - Бяла