НОВИНИ

Бойко Борисов обяви партията си за отличник на изборите (Обобщение)

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:44, 11.04.2021
Чете се за: 04:17 мин.
У нас
Слушай новината

Премиерът Бойко Борисов коментира, че ГЕРБ е единствената партия, която печели избори след пълен управленски мандат. Той съобщи, че договорените по-големи количества от РНК ваксините ще доведат до колективен имунитет още през месец май. Според здравния министър Костадин Ангелов се обмисля разхлабване на още мерки.

Борисов обяви партията си за отличник на изборите. Докато проверяваше ремонта на Околовръстния път на Пловдив коментира, че хората харесвали направеното, щом на изборите са гласували най-много за ГЕРБ.

"Няма досега друга партия да е излизала от пълен мандат и пак да е спечелила избори. Просто омразата към нас е, че ги побеждаваме. Най ще са щастливи ако не се явим на избори. Тогава вече ще са най-щастливи. Но ще го направим както трябва", заяви Бойко Борисов.

Заради проблемите с оксфордската ваксина "Астра Зенека" страната ни е договорила 2 милиона и 700 хиляди допълнителни дози от ваксината на "Пфайзер", а доставката им ще започне още следващата седмица, коментира премиерът в село Тополово.

"Аз съм убеден, че май месец вече ваксинирани над 3 милиона с тези, които са оздравели, ще минем колективния имунитет, за да се махне тази пандемия. Разбира се, казвам го още веднъж, защото всичко е договорено. Да не дойде после някой и да си приписва заслуги, че видите ли нещо е направено. 2 700 000 от "Пфайзер", допълни Бойко Борисов.

Той отбеляза, че новата ваксина на "Джонсън и Джонсън" още не е на пазара, но вече и за нея се разпространяват съобщения за проблеми.

"Търговската война е в страшна сила. А и цените се вдигат със страшна сила. "Пфайзер" бяха 12 евро. Станаха 15,5 евро. Сега за 22-ра и 23-та година се подписват договорите на ЕС за 900 милиона ваксини, но вече цена 19,5 евро. Така че в новите бюджети финансистите трябва да залагат много, много по-големи буфери за ваксини", посочи Бойко Борисов.

Според здравния министър през последната седмица има спад както на новооткритите носители на вируса, така и на процента положителни тестове.

"Това е една много добра индикация, че всъщност мерките работят. Ако продължаваме с тази тенденция, обсъждаме отхлабването и на други взети като забранителни мерки", заяви Костадин Ангелов.

"Хубаво е с Кралев да видите някои европейски държави, примерно виждам Холандия, малко в Англия, по 8 - 10% публика. Особено сега първенството, плейофите като започнат на открито", прекъсна го Борисов.

Борисов провери ремонта на пътя към Мулдавския манастир, както и възстановяването на светата обител след пожара там.

Бойко Борисов: О, майко!
Монахиня Юлита, игуменка на Мулдавския манастир „Света Петка": Добър ден, добре дошли. Много ми е драго пак да ви посрещна, за да видите какво правим с парите, които сте отпуснали.
Борисов: Как е дедо Владика Николай?
Монахиня Юлита, игуменка на Мулдавския манастир „Света Петка": Дедо Владика ви праща много поздрави. Имате от него специална благодарност и признание и дословно думите му бяха: "Кажете на Бойко Борисов, че той не ни предаде и ние няма да го предадем".

В манастира ще бъде възстановена изцяло килията, в която се е крил Апостола Васил Левски. Изгражда се и нов водопровод.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Индия е новият епицентър на пандемията от COVID-19
Индия е новият епицентър на пандемията от COVID-19
Хебър поведе срещу Нефтохимик във финала
Хебър поведе срещу Нефтохимик във финала