НОВИНИ

Бойко Борисов: Проф. Герджиков е човек, който би могъл да обединява нацията

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:15, 01.10.2021
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ с коментар за номинацията на проф. Анастас Герджиков. Днес ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" потвърди, че е приел поканата на инициативен комитет да се кандидатира за президент.

"Имахме две-три кандидатури - на Дончев, на Митко Николов, преди десетина дена Краси Вълчев дойде и каза, че в академичните среди се обсъжда за проф. Герджиков. Това е един човек, който би могъл да обединява нацията", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на откриването на галерията на Вежди Рашидов.

Той уточни, че ГЕРБ категорично ще подкрепи номинацията на проф. Анастас Герджиков за президент. А професорът сам ще избере своя кандидат за вицепрезидент.

Ректорът на СУ ще бъде подкрепен от ГЕРБ за кандидат-президент

По думите на Борисов на нас ни трябва мир, образование, като нация на нас ни трябва смирение. Според него по-голям обединител от проф. Герджиков не може да се намери.

"Ректорът на ректорите. Ректорът, който е избран от всички да управлява. Какъв по-голям обединител може да се намери", попита лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов направи коментар на днешните думи на президента Румен Радев, че той се крие под тогата на проф. Герджиков: "Аз се занимавам със сериозни неща. За духовното състояние на изпаднал в криза човек не ми се говори".

Радев: Преди 5 години Борисов се скри под полата на Цачева, сега се крие под тогата на ректора

"Приемаме, че Радев е прав. Излизаме аз и той и разделяме, дали е 60 на 40, 50 на 50, един Господ знае, държавата, народа на две. Мразим се, не се обичаме. Това ли е целта на президентските избори? Или търсим човек, който да може в тази сложна политическа обстановка да ни събере всичките поотделно заедно, да е еднакво отдалечен и да не се меси. Точно обратното - той през цялото време се изживява и като президент, и като премиер, и като диктатор, и като управляващ", коментира още Бойко Борисов.

Той изрази надежда на парламентарните избори ГЕРБ да са първа политическа сила, а за другите избори - президентските, според него симпатизантите на ГЕРБ, а и много други хора ще предпочетат един умен, красив, образован, спокоен, нормален и добър човек пред диктатор.

На въпрос защо не са се кандидатирали Томислав Дончев или Екатерина Захариева той отговори, че президентската длъжност не е партийна длъжност, а да обединява нацията.

В неделя в 12.00 ч. в зала 6 на НДК ще бъде учреден Инициативният комитет за издигането на кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент, стана ясно от думите на Красимир Вълчев.

Вижте още в прякото включване на Десислава Маркова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордно увеличение: КЕВР се съгласи да вдигне цената на газа с 36%
Рекордно увеличение: КЕВР се съгласи да вдигне цената на газа с 36%
Хаджигенов определи кандидатурата на проф. Герджиков за президент като безсмислена
Хаджигенов определи кандидатурата на проф. Герджиков за президент като безсмислена