НОВИНИ

Бойко Борисов след разпита в СГП: Отивайте в парламента да вършите работа

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
11:08, 25.05.2023
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе от разпит в Софийска градска прокуратура и се отправи към Върховна касационна прокуратура, където също е призован.

На излизане от сградата на ул. "Черковна" Борисов беше лаконичен. Благодари на събралите се депутати и симпатизанти на ГЕРБ в негова подкрепа и призова народните представители да се върнат в парламента, за да работят.

Адвокатът на Борисов Менко Менков коментира, че не е видял нищо притеснително по време на разпита. Уточни, че Борисов е призован като свидетел и са му задавани същите въпроси като на разпита отпреди 2 години.

Лидерът на ГЕРБ е на разпит по две дела. Едното е по така наречената "Барселонагейт". Разследването за евентуално пране на пари се води от испанските власти и засяга имот в Барселона. Другата прозовка е от Върховната касационна прокуратура по сигнал на гражданско сдружение, в което има твърдения за корупция и злоупотреба с власт.

Бойко Борисов влезе на разпит, депутати от ГЕРБ се събраха пред СГП, за да го подкрепят

По-рано парламентарното заседание остана без кворум след като народни представители от ГЕРБ напуснаха залата и отидоха пред Софийска градска прокуратура в знак на подкрепа към лидера на партията.

Още подробности вижте във включването на Тихомир Игнатов.

Заместник-председателите на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов заявиха, че виждат в днешните разпити натиск срещу усилията на ГЕРБ за съдебна реформа и за съставяне на правителство.

"Тук сме, за да подкрепим лидера си. Не виждаме защо за пореден път се прокарват претоплени спекулации, които съставят шум в момента, в който се подготвя правителство и много сериозна правосъдна реформа. В един и същи ден и час Бойко Борисов е викан на две места. Това, което става все по-очевидно е, че това са опити да се осуети правосъдната реформа и съставянето на кабинет", посочи Даниел Митов.

"Да демострираме решителност против опитите на някои институции да се месят в работата на Народното събрание. Защото ние имаме ясно офирмено мнозинство,което е готово да подкрепи съдебна реформа. Всичко това, което се случва, е опит това мнозинство да бъде осуетено, да бъде превърнато в малцинство. И това не трябва да се позволява. Ще оказваме подкрепата си към него и несъгласието си към това, което се случва по всякакъав начин - в паламента, извън парламента - политиците са граждани с повишена мощност", каза Томислав Дончев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Стоянов ще води Ботев Пловдив до края на сезона
Стефан Стоянов ще води Ботев Пловдив до края на сезона
Огромен пожар в Сидни, огънят събори фасада на сграда (ВИДЕО)
Огромен пожар в Сидни, огънят събори фасада на сграда (ВИДЕО)