НОВИНИ

Бойко Христов: Дипломатическите ни мисии в страната и чужбина работят по 24 часа

bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 16.03.2020
Чете се за: 00:41 мин.

Днес сутринта на ГКПП Нова Горица - Въртойба 64 български камиона в конвой са били пропуснати на транзитен път към България и към настоящия момент предполагаме, че се намират на територията на Република Хърватска, посока Сърбия. Това каза Бойко Христов от кризисния щаб за борба с коронавируса, МВнР, в скайп разговор в "Още от деня".

Христов каза, че по разпореждане на министър Екатерина Захариева всички дипломатически мисии в страната ни и чужбина работят в 24-часов режим на работа, а от няколко дни по кризисни граници като Словения и Италия е консулът ни.

Бойко Христов, член на кризисния щаб за борба с коронавируса: Грижи се за шофьорите, снабдяваме ги с храна и вода, разбираме техните конкретни проблеми и правим постъпки в различни конвои те да бъдат включени, за да могат да се приберат до родината.

Христов коментира и случая с българина в Сингапур, заразен с коронавирус.

Бойко Христов, член на кризисния щаб за борба с коронавируса: Хора като споменатия случай трябва да се съобразяват с мерките, които взимат местните власти в държавата им на пребиваване, да следват строго инструкциите, които им биват давани от местните власти в зависимост от това дали са под карантина или пък са болни, защото това е единственият път да минат през това изпитание по най-правилния начин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СГС призовава гражданите да не идват в Съдебната палата
СГС призовава гражданите да не идват в Съдебната палата
МЗ разяснява как да проверим пределната цена на лекарствените продукти в реално време
МЗ разяснява как да проверим пределната цена на лекарствените продукти в реално време