Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Бойко Ноев: Има сериозна заплаха за мира в региона и НАТО предприема адекватни мерки

от БНТ
19:30, 21.01.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Москва обяви, че руските предложения за гарантиране на безопасността ѝ предполагат извеждане на войските на НАТО от България и Румъния. Темата в "Още от деня" коментира бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

Той припомни, че България не е изпълнила и половината от своите цели и задължения към НАТО.

"И тук ще се върнем към въпроса за финансирането на отбраната, за структурирането на отбраната и дали са необходими нови подходи и реформи. Това е сериозният въпрос, а не какво е казало руското външно министерство за 25 път".

Според него има сериозна заплаха за мира в региона и НАТО.

"Българските планиращи органи – военни и политически, участват в този процес. Не може да има никакво съмнение, че България е и ще продължава да бъде пълноправен член. Ние ще бъдем активни, проблемът е в това, че поради недофинансиране на отбраната ние не можем да бъдем толкова пълноценни членове и поради това в България ще идват чужди самолети и вероятно ще трябва да се разположат и други войски, които да защитават нашата сигурност", каза Ноев.

Ние трябва сериозно да се отнасяме към ситуацията, но трябва да се отнасяме по-спокойно към пропагандите на Русия. Те много професионално и последователно отстояват своята позиция, допълни той.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Янаки Милев е двоен шампион в Турция
Янаки Милев е двоен шампион в Турция
Евакуираха жилищна кооперация в Бургас заради пожар
Евакуираха жилищна кооперация в Бургас заради пожар