Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Бойко Рашков: Прокуратурата сама проверява себе си

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
09:41, 21.07.2021 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
У нас

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков обяви, че разполага с коренно различна от прокуратурата информация за подслушвания на политици. Рашков заяви, че ще предаде всички данни, с които разполага на парламентарната комисия, която ще бъде създадена специално, за да разглежда този въпрос.

След като прокуратурата прекрати досъдебното производство за подслушване на политици заради липса на доказателства за извършено престъпление, Бойко Рашков обяви, че държавното обвинение е проверявало само себе си. Той заяви, че разполага с коренно различни данни и доказателства, че служители на МВР са били "експлоатирани като наемни работници за интересите на това производство".

"Ще станат известни неща, които прокуратурата не иска, не желае да оповести, защото според моето дълбоко убеждение тя е предприела действия единствено в услуга на предишните управляващи, по такъв начин прокурорите са се ангажирали, убеден съм в това, не без благословията на главата на прокуратурата", каза Рашков.

Бойко Рашков обяви, че намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков е с ново повдигнато обвинение от прокуратурата - този път за политическо престъпление.

"Нито една държава съвременна, цивилизована не предава искани лица за политически престъпления и от там възниква въпроса желае ли българската прокуратура действително да работи с този човек, да го приведе тук в страната, за да може да се извършат с него процесуално следствени действия или по този начин завинаги осигурява възможност на Васил Божков да пребивава извън България необезпокояван", каза той.

Служебният министър коментира, че представители на ДАНС, Националната следствена служба и НАП са влезли в "Автомагистрали". По негови думи милиарди са били раздавани без сключени договори и без обществените поръчки.

"Това са 8 млрд. и 600 милиона лева, които са подарени на близки до управлението фирми, без обществени поръчки, без каквито и да е гаранции, че тази дейност, за която са отделени тези бюджетни средства ще се извършат от една страна, още по-малко, че ще бъдат върнати", заяви служебният вътрешен министър.

По думите на Рашков някои от големите строители на пътища в България са в Дубай, а получените пари са им послужили да живеят спокойно и необезпокоявано там.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Атанасова: Ние ще бъдем опозиция на следващото управление
Десислава Атанасова: Ние ще бъдем опозиция на следващото управление
Тошко Йорданов пред НС: До 15 дни ще стане ясно дали ще има правителство или ще се ходи на нови избори
Тошко Йорданов пред НС: До 15 дни ще стане ясно дали ще има правителство или ще се ходи на нови избори