НОВИНИ

Боксовите национали при мъжете стартират лагер на Белмекен в група от 13 състезатели

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:54, 13.01.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
боксовите национали мъжете стартират лагер белмекен група състезатели
Слушай новината

Българският национален отбор по бокс за мъже започва лагер на високопланинската база Белмекен с група от 13 състезатели, написаха от БФ Бокс.

Родните боксьори ще се подготвят под ръководството на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, а в групата попаднаха следните състезатели:

Себахтин, Ясен Радев, Даниел Асенов, Красимир Джуров, Хавиер Ибаниес, Радослав Росенов, Рами Киуан, Уилиам Чолов, Кристиян Николов, Георги Стоянов, Никита Горбатенко, Радослав Панталеев и Йордан Морехон.

Старши треньорът Жоел Арате сподели, че е доволен от формата на боксьорите в началото на подготовката и допълни, че лагерът на Белмекен ще продължи три седмици.

"Първият етап от подготовката в София премина много добре. Доволен съм от формата, в която момчетата се появиха за началото на тренировките, както и страхотното желание и влагане, което показаха. Сега ни чакат 21 дни на Белмекен, където целта е да подобрим физическото си състояние и да сме готови за предстоящите големи турнири", заяви кубинският специалист.

Към националния отбор се очаква да се присъединят на по-късен етап и трима боксьори от професионалния ринг, които са изявили желание да се готвят наравно с останалите национали в опит да се преборят за титулярно място и евентуално квота за Париж. Припомняме ви, че професионалните боксьори вече също имат право да се състезават на Олимпийски игри.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грипна ваканция за учениците в Община "Родопи" от понеделник
Грипна ваканция за учениците в Община "Родопи" от понеделник
Луиза Бертани с втори пореден триумф в Кронплац
Луиза Бертани с втори пореден триумф в Кронплац