НОВИНИ

Болницата в Чирпан ще бъде снабдена с лекарства за COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 14.11.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Регионални

В общинските болници има недостиг на медикаменти за лечение на COVID-19. За това алармира председателят на сдружението им и директор на болницата в Чирпан д-р Неделчо Тотев. Днес заместник здравният министър Жени Начева посети града и обеща, че проблемът ще бъде решен.

В болницата в Чирпан няма инфекциозно отделение. Обособено е COVID такова, в което в момента са настанени 23-ма пациенти. За тях се грижи персонал, който не е работил със заразни заболявания, а лекарите са на предела на силите си.

Не достигат и лекарствата за лечение на коронавирус. Няма дори медикаменти за понижаване на температурата. За да се запознае със ситуацията на място в Чирпан дойде заместник здравният министър Жени Начева. Според нея, проблемът с лекарствата се дължи на административни недоразумения.

"Няма проблем с лекарствата, ще бъдат снабдени. Проведохме разговор с фирмата, която доставя лекарства, намерихме и алтернативи за намиране на допълнителни количества на лекарства, доставяне на такива", заяви Жени Начева, зам.-министър на здравеопазването.

А същевременно стана ясно, че двама специалисти от болницата в Стара Загора ще започнат работа в отделението в Чирпан. Ще работят на смени през две седмици и отделението няма да спре работа, съобщиха от здравното министерство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детските надбавки: Спор в управляващата коалиция заради промени в проектозакона
Детските надбавки: Спор в управляващата коалиция заради промени в проектозакона
Скопие: Има още три дни, за да се разберем с България
Скопие: Има още три дни, за да се разберем с България