НОВИНИ

Болният Новак Джокович обеща: Няма да потъна!

болният новак джокович обеща потъна
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 29.06.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Спорт

Световният №1 в тениса Новак Джокович се намира в труден момент в живота си, след като стана ясно, че организираната от него серия демонстративни турнири "Адриа Тур" доведе до масово разпространение на коронавирус както сред състезателите, така и сред публиката.

Въпреки това сръбският тенисист обеща да не потъне.

В публикация в Инстаграм той публикува цитат на сръбския патриарх Павле: "Корабите не потъват заради водата, която ги заобикаля, а заради водата, която влиза в тях. Не позволявайте това, което ви заобикаля, да влезе във вас и да ви дръпне към дъното".

"Новак се извини публично и много хора му оказаха подкрепа. Световният номер едно каза на всички, че няма да потъне. Новак се е връщал много пъти. Това ще бъде един от тези случаи", написа по този повод специализираният тенис портал "Тенистоник".

Все по-често се появяват информации, че Джокович да бъде подведен под съдебна отговорност, защото по време на турнирите от "Адриа Тур", провели се в Сърбия и Хърватия, не са спазвани никакви мерки за дистанция.

Сред заболелите от коронавирус са първата ракета на България Григор Димитров, Виктор Троицки и неговата бременна съпруга Александра, Борна Чорич, треньорът на Димитров Кристиан Гро, треньорите на Джокович - Марио Паники и Горан Иванишевич. Сред болните се оказа и самият Ноле и неговата съпруга Йелена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа с автобус блокира "Цариградско шосе"
Тежка катастрофа с автобус блокира "Цариградско шосе"
60 години "По света и у нас": Новинарски истории с Бетина Жотева
60 години "По света и у нас": Новинарски истории с Бетина Жотева