НОВИНИ

Борбата с корупцията: От ПП-ДБ искат промени в ресорната парламентарна комисия

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:44, 28.06.2024
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Слушай новината

След като вчера Антикорупционната комисия обяви, че Андрей Гюров е в несъвместимост да изпълнява задълженията си като подуправител на БНБ, днес от ПП-ДБ внасят правилата за избор на членове на Антикорупционната комисия.

ПП-ДБ отново внасят правилата за избор на членове на Антикорупционната комисия. Лидерът на ГЕРБ смята, че първо трябва да се сформират комисиите в НС.

"Този орган се ръководи от политически зависими лица и истински разследвания за корупция по високите етажи няма да има. Комисията, ако не бъде сменено нейното ръководство, въпреки новото законодателство, ще продължи да се използва за политическа бухалка срещу опонентите на ГЕРБ и ДПС както стана вчера с казуса на Андрей Гюров", каза Лена Бориславова - ПП-ДБ.

"Това е някоя тяхна комисия, те независимо нищо нямат от това, което съм видял. Първо, айде да си избереме комисии в парламента. Що се касае за БНБ - това е рискът да даваш партийни членове за шефове на неутрална институция и вие помните, че ние застанахме зад Митко Радев, който идва от МВФ от Щатите. За да ти е чисто", заяви Бойко Борисов, председател на ГЕРБ-СДС.

"Следващата седмица, до колкото знам, ще се занимаваме с правилника. Като се направи правилникът, хубаво би било да има и комисии", обобщи Драгомир Стойнев - БСП.

ПП-ДБ виждат атака срещу техни кметове. Борисов им отговори: тези градоначалници провалят градовете си.

"Има сигнали за весъвместимост или за касиране на резултатите от изборите, подадени срещу: Благомир Коцев - кмет на Варна от ПП-ДБ, Васил Терзиев - кмет на Столична община, 4 районни кмета на София, Методи Байкушев - кмет на Благоевград. Повечето сигнали се подават от агент Петър от Държавна сигурност. Там, където Петър не успява и не смогва, сигналите се подават координирано от кандидати на кметове и общински съветници от ГЕРБ", категорична е Бориславова.

"Аз не знам Терзиев от къде и какво знае, но всеки ден виждам, че в София, освен хаос, няма нищо друго. И той като вижда как не владее изобщо материята, а това, което направиха, само предизвика нов хаос, аз няма да се учудя сам да си тръгне. Кметовете, за които говорят колегите, освен, че провалят градовете си, не са спазили закона. Нито съм виждал КОНПИ, нито съм виждал който и да било", подчерта Борисов.

А БСП отново поиска спиране на преговорите за продажба на оборудването на АЕЦ "Белене" и международни експерти да дадат мнение дали това оборудване може да се ползва за нуждите на АЕЦ "Козлодуй"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мощите на Свети патриарх Евтимий Търновски ще бъдат посрещнати в София за интронизацията на новия патриарх
Мощите на Свети патриарх Евтимий Търновски ще бъдат посрещнати в София за интронизацията на новия патриарх
Александър Петров се присъедини към Локомотив София
Александър Петров се присъедини към Локомотив София