НОВИНИ

Борците ни научиха жребия си за Олимпиадата

bnt avatar logo
от Калоян Николов
15:02, 01.08.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Борба
борците научиха жребия олимпиадата
Снимка: БФ Борба
Слушай новината

Представителите на българската борба на Игрите в Токио научиха пътя, който трябва да извървят, за да стигнат до олимпийските медали.

Жребият отреди Айк Мнацаканян да се качи пръв на тепиха около 06:00 ч. българско време в двубой от осминафиналите на класическия стил борба до 77 кг. Съперник на бореца ни ще бъде шампиона на Хърватия - Божо Старчевич.

Около 06:45 ч. наше време, световният и европейски вицешампион Кирил Милов пък стартира срещу бронзовия медалист от Игрите в Рио през 2016 г. - Селк Илдем от Турция. Срещата на Милов с Илдем е 1/8-финален сблъсък при 97-килограмовите в класическия стил.

Към 7:00 ч. българско време Мими Христова ще стартира участието си на Олимпиадата в Япония срещу киргизстанката Меерим Жуманазарова. Битката на Христова е отново е от 1/8-финалите на жените до 68 кг.

Ако преодолеят първите си съперници, Мнацаканян, Милов и Христова ще продължат към 1/4-финалите, които стартират в 07:45 ч. сутринта. Пръв ще е натурализираният арменец, после Милов ще излезе на тепиха в 8:00 ч., а Христова ще е последна от 08:15 ч.

Полуфиналните битки за с начален час 12:15 в съответните категории, като първо са тези на Мнацакснян, след това Милов и накрая на Христова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима български спортисти ще участват в Токио в понеделник
Петима български спортисти ще участват в Токио в понеделник
Базар на грамофонните плочи събира меломаните на София
Базар на грамофонните плочи събира меломаните на София