НОВИНИ

Борис Бонев: Нямаме притеснения за нашата победа в София

bnt avatar logo
от БНТ
18:36, 06.11.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Регионални
Слушай новината

Борис Бонев ще е предложението на ПП-ДБ (Спаси София) за председател на Столичен общински съвет. Това потвърди самият той в ефира на "Още от деня". Подкрепа ще търсят от останалите групи в СОС, включително и от БСП за България.

"Напълно нормално е най-голямата група да излъчи председател на СОС. Без да искам да звуча самохвално, е факт, че на тези избори за мен гласуваха преференциално близо 25 000 души, което е рекорд за цялата държава. Тук, като говорим за председател на СОС, говорим не само за човек с опит, но и за човек, който е спечелил доверието на гражданите.

Ще проведем съответните разговори, за да видим ли как да осигурим тази подкрепа. За избор на председател трябват 31 гласа, гласуването е тайно, така че е възможно и отделни общински съветници на ГЕРБ да направят този избор, макар че се съмнявам. Ще водим разговори и с БСП и това, че в момента има напрежение заради неутихналите емоции от вчерашния балотаж, вярвам, че няма да попречи на един конструктивен разговор с тях", каза Бонев.

ПП-ДБ (Спаси София) няма притеснения относно изборната победа на Васил Терзиев в София, заяви в "Още от деня" Борис Бонев. Относно намерението на Ваня Григорова да оспорва избора на Терзиев за кмет, Бонев коментира, че всеки има право да направи това в съда.

"Всеки има правото да обжалва изборите, така че това е тяхно право. Нямаме притеснения за нашата победа, защото тя се показва не само с резултатите за кмет на София. Тя, по доста категоричен начин, се показа и с резултатите за районни кметове, а също и за общински съвет", посочи Бонев.

След втория тур на изборите ПП-ДБ (Спаси София) има 19 от 24 районни кметове в София и 23-ма общински съветници в 61-местния градски парламент.

От обединението разглеждат възможността да обжалват на резултатите от избора на районен кмет в Банкя, където кандидатът на ПП-ДБ (Спаси София) не се класира на балотаж и остана трети с разлика от 2 гласа след втория, каза още Бонев.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инструмент за отмъщение
Инструмент за отмъщение
Северното сияние слезе на юг - небесният спектакъл изуми хората и в Централна и Западна Европа
Северното сияние слезе на юг - небесният спектакъл изуми хората и в Централна и Западна Европа