НОВИНИ

Борис Джонсън към британците: Да строим повече, по-бързо, по-зелено!

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
17:00, 30.06.2020
Чете се за: 00:34 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Британският премиер призова сънародниците си да запретнат ръкави и да строят, за да излязат от тежката криза, причинена от коронавируса.


В реч, посветена на икономическото възстановяване, Борис Джонсън обеща нова сделка на стойност 5 милиарда британски лири за изграждане на жилища и инфраструктура.

"Сега е моментът да бъдем амбициозни!" - прикани Джонсън, като посочи много от дълбоките и отдавнашни проблеми на страната - като липсата на достатъчно жилища и работни места.

Джонсън обеща премахване на бюрократичните пречки, които бавят строителството, както и инвестиции в изостаналите райони на страната. Символично, премиерът произнесе речта си в Дъдли, централна Англия и посети строителна площадка, като дори се качи на багер.

Борис Джонсън, министър - председател на Великобритания: За да строим жилища, за да оправим здравеопазването и социалните грижи, за да се преборим с кризата заради липсата на умения, за да премахнем пропастта между отделните региони на страната по отношение на възможности, производителност и свързаност, за да се обединим и да преминем на следващото ниво - в името на всичко това - ще строим, строим, строим! Ще строим по- добре! Ще строим по- зелено! Ще строим по-бързо!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС отваря граници за 14 държави, остава затворен за САЩ, Русия и Турция
ЕС отваря граници за 14 държави, остава затворен за САЩ, Русия и Турция
Ремонтират във Варна кораб, който щади природата
Ремонтират във Варна кораб, който щади природата