НОВИНИ

Лек автомобил пропадна в голяма дупка във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
16:05, 30.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Силен дъжд и поривист вятър във Варна този следобед. Лек автомобил пропадна в голяма дупка на улица близо до Щаба на Военноморските сили. Нанесени са материални щети, пострадали - няма.

Задната част на автомобила е потънала с около 40 сантиметра в дупката. Няколко доброволци се опитаха да вдигнат превозното средство, но не успяха да го извадят.

"Карах си по пътя, то имаше пясък около шахтата. Минах с предната гума, издрънча и вече задната остана. Няма как да мине предната гума през тази дупка, ако я е имало, пропадна в момента", разказа собственикът на автомобила Иван Иванов.


Работещи в близките търговски обекти разказаха, че опасната дупка се е отворила преди седмица, но е била запълнена само с пясък.

"Просто не беше обезопасено, не може с този пясък да поправяме улици. Трябваше да го заградят, докато не дойде да се извърши истинският ремонт на паветата с улиците, за да не случи това нещо", каза Панайот Рангелов.

Поройният дъжд наводни най-ниските точки на града и затрудни преминаването на автомобилите и пешеходците. Нашият зрител Александър Макриев ни изпрати клип, на които се вижда, че над града е паднала и градушка. Ледените късове са се изсипали в района на Западната промишлена зона.

Заради силния вятър пък до жп гарата метални пана са изкъртени от покрива на стара сграда и са паднали на тротоара. Едно от паната е било вдигнато от вятъра и се врязало в козирката на близка бензиностанция. Няма пострадали при инцидента. Има подадени сигнали и за паднали клони в центъра на Варна.

Автор: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото за убийството на Жоро-Плъха тръгва отново
Делото за убийството на Жоро-Плъха тръгва отново
Премиерът Бойко Борисов разпореди спиране на багерите в Рила
Премиерът Бойко Борисов разпореди спиране на багерите в Рила