НОВИНИ

Борис Ячев: НФСБ ще подкрепи удължаване на извънредното положение

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 01.04.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Политика

НФСБ ще подкрепи предложението на правителството за удължаване срока на извънредното положение до 13 май. Това заяви в "Още от деня" депутатът от "Обединени патриоти" Борис Ячев.

По думите му е било резонно да се иска и мнението на коалиционния партньор, тъй като в периода на извънредното положение те носят споделена отговорност за живота и здравето на хората.

Борис Ячев: Всичко, което щабът и правителството предлага като мерки, сме го подкрепили. В същото време не трябва да забравяме, че след изтичане на извънредното положение и преминаване на пика на епидемията у нас ще се наложат сериозни и енергични мерки за икономическо възстановяване на страната.

Предстоят три важни точки, по които Народното събрание трябва да вземе своето решение. Това е актуализацията на бюджета, Закона за енергетика и удължаване срока на извънредното положение. Обсъждани са възможности както за техническо онлайн присъствие и участие в дебатите, така и подкрепа и гласуване за отделните текстове от законопроектите чрез писмена бюлетина, посочи Борис Ячев.

Обсъжда се и вариант заседанията на Народното събрание да се провеждат в сградата на площад „Батенберг“, която е по-голяма и където има възможност народните представители да стоят в отделни кабинети.

Депутатът коментира и предложението на Валери Симеонов скъпоструващите лекарства да бъдат заменяни с генерици.

Във всички европейски държави, вкл. извън ЕС, подобна практика на прогенерично лечение съществува. Единствено в Малта, Австрия и България генеричната политика не е узаконена, подчерта Борис Ячев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маргарита Доровска: Хуморът ни свързва във времето, в което сме изолирани
Маргарита Доровска: Хуморът ни свързва във времето, в което сме изолирани
Весела Лечева: Не сме против тегленето на нов дълг, но липсват ясни разчети
Весела Лечева: Не сме против тегленето на нов дълг, но липсват ясни разчети