НОВИНИ

Борислав Бояджиев: Росенов и Чолов се представиха отлично на Купа "Странджа"

борислав бояджиев росенов чолов представиха отлично купа странджа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 01.03.2022
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на младежкия ни национален отбор по бокс Борислав Бояджиев коментира представянето на Радослав Росенов и Уилиам Чолов на Купа "Странджа". И двамата спечелиха медали при дебютното си участие на турнира при мъжете.

18-годишният Росенов спечели златото в категория до 60 килограма, докато 20-годишният Чолов завоюва бронза при 75-килограмовите. Двамата ни национали по бокс дълги години се състезаваха под ръководството на Бояджиев.

Специалистът заяви, че е доволен от представянето на Росенов и Чолов на Купа "Странджа", които според него не са се уплашили от именитите си съперници, а са се раздали докрай.

"Като за първо влизане при мъжете представянето е отлично. Беше важно да вдигат степента на трудност на противниците. Да разберат, че това което правеха с лекота, тоест да побеждават своите връстници при подрастващите, сега вече няма да е така, защото се състезават с опитни и доказани боксьори. Финалистът, който Радо Росенов победи, има два четвъртфинала на Световно първенство. Руснакът, от когото Уилиам спорно загуби, има 6 мача в Световните боксови серии. За мен е много важно, че те не се уплашиха, раздадоха се докрай. Радо показа завидна, за възрастта си, психическа устойчивост. Бях притеснен на финала дали няма да се подведе и да влезе в размяна на удари и излишни схватки, от които да бъде наранен. Видях един много зрял боксьор в ринга. Изпълни много точно указанията и в третия рунд се забавляваше. И двамата имат глад за игра и успехи. Тренират усърдно и всяка капка пот си е струвала, гледайки този турнир и представянето им. Децата играха страхотно", каза Бояджиев.

Треньорът на младежите е убеден, че Росенов и Чолов ще постигнат още по-добри резултати при добро и постоянно развитие.

"За пръв път влизат в дълбоките води, при това срещу опитни боксьори. Трябва им малко време, за да усетят мъжката сила, да узреят още. Вярвам, че при добро и постоянно развитие и търсене на резултати, те ще постигнат това, за което мечтаят", добави боксовият специалист.

Бояджиев сподели, че крайната цел пред талантите ни в бокса е класирането за Олимпийските игри в Париж през 2024 година, разбира се и спечелването на медал от най-големия спортен форум на планетата.

"Хората трябва да са наясно, че тези турнири са процес на изграждане на боксьора. Крайната цел е Париж 2024. Дотогава те трябва да са готови да се справят с всички противници. Това няма да стане с един ден и моментно избухване. Ще се мине през загуби и разочарование. Въпросът не е колко пъти ще паднем, а колко пъти ще се изправим и ще продължим по пътя. Всичко е възможно, но трябва работа, да се поставят цели и да знаем как искаме да изглеждат в най-важното състезание в техния живот", завърши Борислав Бояджиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диригентът Марк Кадин: Путин лъга на преговорите - това е подлост
Диригентът Марк Кадин: Путин лъга на преговорите - това е подлост
До Одеса и обратно: Екип на БНТ пътува с автобус, който прибира бягащи българи от войната
До Одеса и обратно: Екип на БНТ пътува с автобус, който прибира бягащи българи от войната