НОВИНИ

Борислав Крачанов пред БНТ: Отиваме в София, за да затворим серията с 3-0 (ВИДЕО)

"Не трябва да даваме възможност на ЦСКА да се възползва от моментите, в които ние играем колебливо. Целта ни е да приключим всичко в следващия мач, за да не им даваме шанс да се вдигат", заяви пред камерата на БНТ младият специалист след втория пореден успех на "жълто-сините" във финалната серия от НВЛ при жените

борислав крачанов бнт отиваме софия затворим серията видео
bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 18.04.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов остана доволен от втория пореден успех на своя тим срещу ЦСКА във финалната серия на Националната волейболна лига (НВЛ) за жени, който доближи "жълто-сините" до 10-ата им поредна титла на България.

Тази вечер в зала "Сила" домакините отново се наложиха с 3:0 гейма, но за разлика от вчера младият наставник похвали състезателките за представянето им особено на елементите блок и защита.

"Днес играхме доста по-силно на блок-защита и успяхме да омекотим много топки, които след това обработихме добре, за да контраатакуваме. Направихме и някои успешни блокади, които директно завършиха с точка за нас. Смятам, че това беше основната разлика днес, а освен това ние бяхме и по-категорични в атака. Взехме правилните решения дори когато това трябваше да бъде направено бързо", сподели Крачанов пред БНТ.

Българският специалист отправи поглед и към предстоящия трети двубой от серията в зала "Христо Ботев" в София в неделя (21 април), който при успех за Марица ще донесе и златните медали на тима в шампионата.

"Не искам да се притеснявам от евентуално отпускане в третия мач. Сега ни предстои ден почивка, след което в събота отново влизаме в залата, за да променим дребни настройки в нашата игра и да затворим серията в София с 3-0. Не трябва да даваме възможност на ЦСКА да се възползва от моментите, в които ние играем колебливо. Целта ни е да приключим всичко в следващия мач, за да не им даваме шанс да се вдигат", коментира треньорът на пловдивчанки.

"ЦСКА със сигурност играе много по-убедително като домакин, въпреки че този път няма да бъдат в своята зала. Все пак аз очаквам в София да получат подкрепа от техните привърженици. За ЦСКА този мач е всичко или нищо, така че те ще се "хвърлят", но се надявам ние да бъдем фокусирани, да проявим търпение и да устоим на натиска", завърши Борислав Крачанов.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение със сила 5,6 разтърси Северна Турция
Земетресение със сила 5,6 разтърси Северна Турция
Юлия Иванова-Минчева пред БНТ: Надявам се да бием по-силен сервис, да посрещаме малко по-добре и да покажем съвсем различно лице в София (ВИДЕО)
Юлия Иванова-Минчева пред БНТ: Надявам се да бием по-силен сервис, да посрещаме малко по-добре и да покажем съвсем различно лице в София (ВИДЕО)