НОВИНИ

Борислав Попов: Никой от БФС не е бил викан на разпит в ГДБОП, ще обжалваме решението на съда за конгреса

борислав попов никой бфс бил викан разпит гдбоп обжалваме решението съда конгреса
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
21:43, 22.06.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов сподели в телефонен разговор за БНТ, че никой от служителите на централата не бил привикан на разпит в ГДБОП.

Въпреки това Попов не отрече, че президентът на БФС Борислав Михайлов може да е бил разпитван в качеството си на частно лице.

"Никой от служителите на БФС днес не е бил викан за разпит в ГДБОП по каквито и да е било въпроси. Те винаги ми се обаждат, за да ми кажат за какво става дума. Колкото до господин Михайлов аз не мога да взема отношение по темата, защото той невинаги споделя с мен графика си за деня", заяви Попов.

От Министерството на вътрешните работи (МВР) малко по-късно потвърдиха за БНТ, че Борислав Михайлов наистина е бил извикан за разпит в ГДБОП.

Изпълнителният директор на БФС разкри още, че от централата със сигурност ще обжалват решението на Софийски градски съд, който миналия четвъртък отмени всички решение, взети по време на извънредния конгрес на Българския футболен съюз от 12 октомври миналата година.

"Ще обжалваме, разбира се. В решението има много неточности и необосновани изводи. Всички клубове са предоставили документи за избор на делегати. Всички лица, избрани за делегати, са били потвърдени с подпис на ръководните органи на клубовете. Няма как да вземем някое дете за делегат, ако неговата функция не е потвърдена от управителния орган на клуба", коментира Борислав Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бащата на Кирил Петков: Ще продължим, докато има пулс във вените
Бащата на Кирил Петков: Ще продължим, докато има пулс във вените
Президентът Радев: 30% от българите вече живеят в чужбина
Президентът Радев: 30% от българите вече живеят в чужбина