НОВИНИ

Борислав Попов пред БНТ: На 12 февруари ще се приемат документите за Конгреса, после ще действаме съгласно устава и закона

Стефан Георгиев
от Стефан Георгиев
18:48, 08.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
борислав попов бнт февруари приемат документите конгреса после действаме съгласно устава закона
Слушай новината

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов говори ексклузивно пред камерата на БНТ минути преди началото на тегленето на жребия за четвъртото издание на турнира Лига на нациите.

Попов потвърди информацията от днес за вписването на Извънредния изборен конгрес на БФС в Търговския регистър (ТР) за 15 март, като той информира още, че в началото на следващата седмица ще бъдат приети и документите за дългоочакваното събитие.

"Юридически проблеми има много преди Конгреса. Всички знаят за тях. Днес в Търговския регистър беше публикувана поканата за 15 март. Аз уведомих колегите от ФИФА и УЕФА за това и следващата седмица предстои да отправим и официална покана към тях. На 12 февруари ще се приемат документите за Конгреса и оттам нататък ще действаме съгласно устава на БФС и закона", заяви Борислав Попов.

Представителят на БФС коментира още и решението на президента на УЕФА Александър Чеферин да се оттегли от поста си след края на настоящия му мандат, който изтича през 2027 година.

"Работата на президента на УЕФА е доста отговорна и ангажирана. Вероятно Чеферин е преценил, че след всички тези години, които е начело, вече може да се оттегли. Предполагам, че има достойни кандидати за неговото място, но все пак има доста време", сподели изпълнителният директор на родната централа и отговори на въпрос дали действията на Чеферин са били продиктувани от някакъв натиск.

"Когато днес беше гласувана промяната в устава за допълнителния мандат, тази идея беше подкрепена с мнозинство", завърши Борислав Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Налагат се безсмислени бюрократични ограничения на фермерите, смята Румен Христов
Налагат се безсмислени бюрократични ограничения на фермерите, смята Румен Христов
Намаляват случаите на шофьори, употребили алкохол и/или наркотици, заяви вътрешният министър Калин Стоянов
Намаляват случаите на шофьори, употребили алкохол и/или наркотици, заяви вътрешният министър Калин Стоянов