НОВИНИ

Борислав Сандов: Оптимист съм, че ще изкараме 4 години

борислав сандов оптимист съм изкараме години
bnt avatar logo
от БНТ
16:48, 11.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Да, наистина съм оптимист, че ще изкараме 4 години и това е естественото ми поведение и изказване, защото усетих, че всички имат желание наистина да променим България към онова, което е записано в нашето коалиционно споразумение. Това заяви в отговор на въпрос на БНТ Борислав Сандов, предложен за заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите от квотата на "Демократична България".

Бих казал, че в по-свободна среда хората се отпускат и разказват неща от личния им живот, които са ги мотивирали да се захванат с това нещо. Аз по същия начин имам силната мотивация да действам в тази сфера, която ми е поверена и се надявам, че ние ще можем много скоро да докажем, че това е истинска мотивация и България може да бъде с много по-добър имидж пред света, обясни Сандов.

Чувствам подкрепата на цялата коалиция за това да бъда един от представителите в този МС. Въпросът за вицепремиерските позиции беше различен в различните сектори, нашата беше да имаме представител за климатичните политики, това е важна тема за "Демократична България", уточни Сандов.

Имам неща, с които ще започна - едно от тях е прозрачността. Искам във всяка една процедура, която се намира в регионалните инспекции по околната среда и води, всичко да е публично и налично, обясни той. Другото - на 20-ти в Брюксел се провежда Съвет на министрите по околна среда и една от непосредствените ми задачи е да бъда там и да разговарям с еврокомисаря по околна среда, че има промяна. От две години не е стъпвал министър на този Съвет и аз ще се опитам да дам знак, обясни Сандов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шампион в турнирите от Големия шлем на двойки отказа да се ваксинира и пропуска Australian Open
Шампион в турнирите от Големия шлем на двойки отказа да се ваксинира и пропуска Australian Open
Манчестър Сити победи 10 от Уулвърхемптън
Манчестър Сити победи 10 от Уулвърхемптън