НОВИНИ

Борислава Христова вече е в лагера на женския национален отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:17, 08.11.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
борислава христова вече лагера женския национален отбор
Слушай новината

Най-добрата българска баскетболистка Борислава Христова вече е заедно със своите съотборнички от женския национален отбор на лагера преди първия двубой от квалификациите за ЕвроБаскет 2023 за жени.

В четвъртък вечер "лъвиците" посрещат от 19.00 часа в "Арена Ботевград" състава на Хърватия, а надеждите ни за успех са свързани именно с Борислава Андреева.

Крилото на Гожов прави отличен сезон до момента в полското първенство, като е топреализатор в шампионата, където за момента нейния тим заема 4-то място.

Христова и нейните съотборнички от националния отбор ще имат тежката задача да се изправят в престоящите квалификации срещу действащия европейски шампион Сърбия и 11-ия от последния еврошампионат Хърватия.

След гореспоменатия мач срещу хърватките този четвъртък, "лъвиците" на Стефан Михайлов ги очаква гостуване на Сърбия на 24 ноември, а три дни по-късно визита и на Хърватия.

За ЕвроБаскет 2023 за жени се класира единствено победителят в тази група, докато втория ще се надява да попадне сред четирите най-добри отбора, завършили на тази позиция, които също ще получат визи за шампионата в Словения и Израел.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антон Недялков се подложи на операция в Португалия
Антон Недялков се подложи на операция в Португалия
Заловените край Лясковец мигранти вече са в бежанските центрове в София и Любимец
Заловените край Лясковец мигранти вече са в бежанските центрове в София и Любимец