НОВИНИ

Борисов: Благодаря на ПП-ДБ, че толерантно запазват мълчание

Когато Габриел стане готова и всичко се договори или не се ще излязат и ще кажат, заяви лидерът на ГЕРБ

bnt avatar logo
от БНТ
09:12, 13.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Преди връчване на първия мандат за съставяне на правителство - продължават разговорите между първите политически сили - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Има ли напредък, приближават ли се двете коалиции към ротацията, заложена преди 9 месеца. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проговори за първи път от началото на преговорите. Той заяви, че отстъпките трябва да са взаимни. А съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов каза, че са стигнали до кадровите промени.

Преговорите вървят, водят се от Мария Габриел и преговорния екип. Когато Мария Габриел стане готова и всичко се договори или не се договори ще излязат и ще кажат. Благодаря на ПП-ДБ, че толерантно запазват мълчание, докато се разберат или не се разберат, тогава ще имаме време да говорим и в едната, и в другата посока. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вижте още в прякото включване на Десислава Маркова.

Според Борисов процесът на договаряне на правителство изисква отстъпки и от двете страни. Според Борисов последното, което трябва да бъде отсъдено, е от Мария Габриел.

"Не трябва да обръщаме държавата с краката нагоре. Политическата отговорност се води от политическите партии и от това не отстъпваме. Няма държави на регулаторите, няма държави на прокурорите, няма държави на съдебните съвети, това са второ, трето, четвърто, което следва от избора на правителство - така е във всички държави, аз не съм чул някъде да се провеждат избори и да се говори, че министрите нямат значение, че кабинетът е без значение, а са важни другите работи", каза още Борисов.

- Стигате ли до консенсус?

Атанас Атанасов: Е, да. В момента се обсъждат кадровите въпроси.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аоияма допусна втора загуба на сумо турнира в Осака
Аоияма допусна втора загуба на сумо турнира в Осака
Депутатите приеха извънредно изслушване на вътрешния министър Калин Стоянов
Депутатите приеха извънредно изслушване на вътрешния министър Калин Стоянов